Evenimentul Zilei > Actualitate > Fiscul se laudă: în luna august a dat amenzi în valoare de 618.200 lei în Dragonul Roşu
Fiscul se laudă: în luna august a dat amenzi în valoare de 618.200 lei în Dragonul Roşu

Fiscul se laudă: în luna august a dat amenzi în valoare de 618.200 lei în Dragonul Roşu

În luna august, comisarii Gărzii Financiare Bucureşti au verificat, inopinat, 271 de agenţi economici din complexul comercial Dragonul Roşu, aplicând amenzi în valoare de 618.200 lei, din care s-au încasat 520.000 lei.

De asemenea, s-au confiscat bani şi marfă valoare totală de 20.249 lei, se arată într-un comunicat remis de ANAF.

În acelaşi interval, comisarii Gărzii Financiare au mai verificat o serie de agenţi economici din domeniul achiziţiilor intracomunitare, fiind urmărit cu predilecţie comerţul cu îmbrăcăminte, legume, fructe, carne, zahăr, produse sanitare, flori, materiale de construcţii.

Cum să faci profit din afaceri ilegale

O societate comercială a efectuat 317 achiziţii intracomunitare a circa 8.700 de tone de cereale (rapiţă şi grâu) de la furnizori intracomunitari, fără a înregistra documentele contabile aferente. Valoarea estimată a produselor se ridică la peste 8,6 milioane lei, TVA-ul eligibil fiind în sumă de circa 2 milioane lei.

Mai mult, agentul economic a prezentat facturi de transport emise de o firmă care nu funcţionează la sediul social declarat şi se află în lichidare judiciară din anul 2007.

Extinzându-se cercetările, s-a descoperit că agentul economic a mai achiziţionat cereale şi de la alte firme care se află în lichidare judiciară.

Prejudiciul se ridică la aproximativ 3,2 milioane lei reprezentând TVA estimat dedus nelegal, precum şi aferentă achiziţiilor intracomunitare neînregistrate de societate. De asemenea, a fost calculat şi impozitul pe profit în sumă de circa 740.000 lei. Cazul a fost sesizat în mod operativ organelor de cercetare penală.

Într-un alt caz semnificativ, tot în domeniul achiziţiilor intracomunitare, comisarii Gărzii Financiare Bucureşti au verificat un agent economic cu sediul social în Capitală, care a achitat în timpul controlului, suma de circa 2,3 milioane lei reprezentând TVA de plată către bugetul de stat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News