Firmele de salubrizare nu fac faţă zăpezii din Capitală

Firmele de salubrizare nu fac faţă zăpezii din Capitală

Scăpăm de zăpada dintre blocuri doar dacă se încălzeşte. Edilii se plâng că nu au resurse şi nu pot merge pe străzile laterale din cauza maşinilor.

Trotuare pline cu gheaţă, nămeţi care blochează parcările şi in stituţii care au zăpadă de o jumătate de metru pe scări. Aşa arată Bucureştiul, deşi ninsoarea a mai slăbit din intensitate. S-a luat în calcul şi aruncarea acesteia în râul Dâmboviţa. "Am avut o discuţie cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Nu se poate ar unca în râu pentru că se pot forma blocuri de gheaţă şi s-ar putea inunda oraşul", a explicat directorul Autorităţii Naţionale pentru Inundaţii, Dan Cârlan. Acesta a mai precizat că edilii au la dispoziţie terenurile din jurul lacului Morii, dar şi nouă amplasamente situate la capătul marilor bulevarde din oraş pentru a transporta zăpada. Şefii de sectoare se plâng însă de lipsa resurselor şi de imposibilitatea de a pătrunde pe străzile laterale din cauza maşinilor parcate. După modul în care se lucrează, pronosticul este sumbru şi a fost dat de autorităţile de la sectorul 1: nu vom scăpa de zăpadă mai devreme de o lună. INDOLENŢĂ Cum trebuia curăţată Capitala

  • Deszăpezirea si combaterea poleiului pe arterele unde circulă RATB-ul şi a celor pe care se află obiective sociale şi de interes public trebuiau finalizate în maximum patru ore de la încetarea ninsorii.
  • Mai mult, operatorii de salubritate erau obligaţi să asigure, tot în acest interval, accesul la unităţile de învăţământ, spitale, alimentaţie publică şi transport în comun.
  • Şi refugiile de tramvai şi staţiile autobuzelor trebuiau curăţate în două ore de la încetarea ninsorii. Aceasta este Etapa I a deszăpezirii din Capitală, care nu a fost terminată nici până în prezent. În ceea ce priveşte străzile laterale, operatorii nu au un termen. Regulamentul de deszăpezire, semnat de edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, spune că după blocuri se va interveni abia atunci când se va finaliza Etapa I.

CU OCHII PE TERMOMETRU În aşteptarea inundaţiilor

Primarii au la dispoziţie două săptămâni să se pregătească pentru topirea zăpezilor, atât cât mai este frig. Până pe 1 martie este puţin probabilă producerea unor inundaţii, în condiţiile în care în următoarea perioadă temperatura nu va creşte în timpul zilei până la 10 grade şi nici nu sunt prognozate ploi, susţine directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu. "Acţiunea locală trebuie să predomine în următoarele două săptămâni. Nu trebuie să aştepte până vor avea apă până la genunchi. Nu există risc major decât acolo unde comandamentele locale nu îşi fac datoria", a declarat Directorul general al Autorităţii pentru Inundaţii şi Managementul Apelor (AIMA), Dan Cîrlan. Acesta a precizat că atunci când va începe să se topească zăpada vor creşte şi debitele râurilor, însă autorităţile sunt pregătite să preia cantităţi mari de apă. Citiţi şi:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Vanghelie, deszăpezirea și mascații. Edilul a amendat cu 500.000 de lei firma angajată de Oprescu să curețe sectorul 5 | VIDEO
  • Deszăpezirea din Capitală s-a soldat cu amenzi și licitații noi
  • Șeful ANM, Ion Sandu: Până la 1 martie nu vom avea inundații