Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Firmele care-și fac reclamă la Antene o fac din interes pur comercial
Firmele care-și fac reclamă la Antene o fac din interes pur comercial

Firmele care-și fac reclamă la Antene o fac din interes pur comercial

Nu voi semna petiția aceasta, care mi-a fost semnalată prima oară pe Facebook, și voi explica și de ce.

M-am exprimat în mai multe rânduri că nu voi milita pentru închiderea vreunei publicații, televiziuni sau post de radio care nu încalcă legile statului. Pur și simplu cred cu tărie că în democrație libertatea de exprimare e unul dintre bunurile câștigate de către societate. Ni s-a tot spus că noi, românii, trebuie să învățăm să fim toleranți unii cu alții, însă repetiția a abrutizat și ideea și atitudinea.

Antena 3 (și odinioară, OTV) nu trebuie să dispară fiindcă enervează o parte din public cu tocșourile și manipulările realizatorilor. Dacă nu s-ar mai uita la Antena 3 atât de multă lume, fie pentru că împărtășește opiniile postului, fie din curiozitatea scandalului sau diversiunii create de Gâdea, Badea, Ursu etc., ar fi de ajuns ca publicitatea să scadă. Firmele care-și fac reclamă la Antene o fac din interes pur comercial, în marea majoritate a cazurilor, pentru că televiziunea respectivă are audiență.

„Evenimentul zilei” nu poate nega această evidență și nu dorește să ducă un război cu presa familiei Voiculescu cu intenția de a cere sau provoca suprimarea ei, chiar dacă reprezentanți ai acesteia – nejurnaliști! – au atacat mereu (uneori, josnic) „Evenimentul zilei”. CNA e, însă, prima instituție care ar trebui să vadă ce se întâmplă cu legea în studiourile păstorite de Gâdea.

Acesta etse un comentariu la articolul: Boicotul economic al Antenei 3 lovește în libertatea de exprimare. O petiție online îndeamnă să nu se mai cumpere produse de la fi rmele care își fac publicitate prin trustul Intact. Demersul are puține șanse de reușită, dar pune în discuție onestitatea presei. Citeste detalii