De asemenea, Primarul General a mai precizat că prima etapă a proiectului ,,Străpungere Ciurel – Nod Rutier Virtuții”  va încheia pâna la sfârșitul acestui an. ,,Până la 1 septembrie, se va relua circulația tramvaiului 41.

Am dat ordinul de începere a proiectarii pentru etapa a doua, unde s-au facut economii substanțiale prin refacerea coridorului de expropriere.” Gabriela Firea a făcut o vizită la șantierul ,,Străpungere Ciurel – Nod Rutier Virtuții” pentru a verifica stadiul lucrărilor la acest obiectiv de invesții.

„Conform grafiului de execuție, prima etapă a acestui proiect, Nodul Virtuții, se va încheia la sfârșitul acestui an, atunci când vom âncepe, în conformitate cu legislația în vigoare, testele statice și dinamice. După această etapă, Nodul Virtuții – acest obiectiv de investiții atât de asteptat de bucureșteni – va putea fi redat circulației! De asemenea, începand cu data de 1 septembrie, tramvaiul 41 va putea circula în această zonă, înainte de începerea anului școlar.

În ceea ce privește stadiul actual, am reușit să accelerăm ritmul lucrărilor, astfel încâ, chiar ieri au fost montate ultimele două grinzi aferente tablierului metalic care face joncțiunea peste bulevardul Virtuții.

Reamintesc faptul că acest proiect, inițiat în urma cu 12 ani, a fost preluat cu un grafic de execuție de doar 10 %, iar în prezent, nodul Virtuții, componentă a acestei investiții, este realizat în proporție de peste 90%.”