După scandalul Cambridge Analytica, Facebook a declarat că va acorda o mai mare atenţie în ceea ce privește confidențialitatea utilizatorilor și știrile false. Dar, se pare, că nu s-a întâmplat chiar aşa. Pentru că, Financial Times, a reclamat faptul că ştirile false produse de Facebook sunt dincolo de ceea ce se aşteptau după promisiunile reprezentanţilor oficiali, titrează ft.com

Mai mult,  potrivit NYT, Facebook a angajat o firmă de cercetare  pentru a discredita protestatarii activiști, prin legarea acestora cu finanțatorul liberal George Soros ". Facebook a declarat joi că și-a anulat contractul cu firma de cercetare Definers Public Affairs, iar  NYT afirma că "există legături financiare între familia domnului Soros și coaliția activistă Freedom from Facebook". 

Facebook a negat că a cerut vreodată firmei Definers "să plătească sau să scrie articole în numele Facebook – sau să răspândească dezinformarea". Patrick Gaspard, președintele Fundațiilor Societății Deschise a lui Soros, a declarat că o astfel de strategie a fost "condamnabilă", "înșelătoare" și "periculoasă". 

Ce este şi mai interesant că "George Soros are în continuare mai multe pagini pe Facebook, unde organizațiile sale susțin teorii despre conspirații, despre migrație, despre Donald Trump și Fox News.  Dar Facebook nu are nici o problema cu asta".

 

Te-ar putea interesa și: