Germania a deschis scorul prin Thomas Muller, însă uruguayenii au întors rezultatul prin Cavani şi Forlan. Meciul, unul fără nicio miză – ambele echipe dorindu-şi să joace mâine, la Johannesburg în finala Cupei Mondiale, a mai avut parte de o întoarcere de scor – Jansen şi Khedira punctând pentru Germania şi stabilind scorul final.
Cel mai bun uruguayan al turneului şi liderul echipei "celeste", Diego Forlan, a lovit bara transversală în prelungirile meciului. Ambele echipe părăsesc Africa de Sud cu capul sus, atât Uruguay, cât şi Germania depăşind mult aşteptările la acest turneu final.
Uruguay – Germania 2-3
Au marcat: Cavani (29), Forlan (52) – Muller (20), Jansen (57), Khedira (82)

Uruguay: Muslera – Caceres, Godin, Lugano, Fucile, D. Perez, Arevalo, M. Pereira, Forlan, L. Suarez, Cavani. Antrenor: Oscar Tabarez.

Germania: Butt – Boateng, Friedrich, Mertesacker, Aogo, Schweinsteiger, Khedira, M. Özil, T. Müller, M. Jansen Cacau. Antrenor: Joachim Löw.

Arbitru la centru: Benito Archundia (Mexic).
Stadion: "Nelson Mandela Bay", Port Elizabeth.
COMENTARIU LIVE
min. 90+2 – Diego Forlan loveşte bara transversală, iar meciul se încheie. Finala mica a fost câştigată de Germania, însă adevăratul învingător din această seară a fost fotbalul, ambele echipe jucând deschis şi spectaculos un meci fără nicio miză.
min. 90 – Arne Friedrich vede cartonaşul galben pentru un fault la marginea careului.
min. 86 – Boateng şutează în forţă de la marginea careului de 16 metri, dar Muslera a reţinut. Uruguayenii s-au aruncat în ofensivă, iar nemţii au mult spaţiu de manevră pe contraatac. Kiessling, nemarcat, a şutat peste poartă de la 11 metri de poartă.
min. 82 – Goool Germania! Sami Khedira înscrie în poarta lui Muslera cu o lovitură de cap peste portarul uruguayan. Nemţii reuşesc să întoarcă scorul, după o mare eroare a defensivei "celeste".
min. 75 – Germanii atacă şi atacă şi atacă. Nou-intratul Kiessling, care l-a înlocuit pe Cacau, a şutat puternic din careul uruguayan, însă Muslera a reuşit să respingă. Sud-americanii şi-au pierdut puterea ofensivă în ultimele minute.
min. 66 – Forlan este blocat de portarul german într-o poziţie foarte bună de gol. Uruguayenii atacă în valuri, însă nemţii pot fi foarte periculoşi pe contraatac.
min. 63 – Luis Suarez şutează senzaţional de la 25 de metri, însă Hans Jorg Butt a reuşit să respingă. 
min. 61 – Diego Perez a primit cartonaşul galben. Germania a renăscut după golul lui Jansen, în timp ce uruguayenii par să îşi tragă puţin sufletul.
min. 57 – Marcell Jansen înscrie în cu puţin noroc în poarta lui Muslera. Germanul l-a învins pe portarul uruguayan cu o lovitură de cap din apropierea careului de şase metri. Meci foarte spectaculos la Port Elizabeth, însă toţi cei 22 de jucători de pe teren ar fi preferat să joace mâine, la Johannesburg.
min. 52 – Goool Uruguay! Diego Forlan înscrie spectaculos în poarta lui Butt. Golgheterul uruguayan – 5 goluri la Cupa Mondială din Africa de Sud – a reluat, din întoarcere, de la marginea careului, o centrare foarte bună a lui Arevalo.
min. 50 – Suarez iroseşte încă o mare ocazie de gol. Atacantul urugayan a fost blocat de Hans Jorg Butt, care îl oprise din drumul spre gol şi pe Edison Cavani. Sud-americanii par mai proaspeţi decât germanii în această repriză secundă.
min. 46 – A început partea a doua a finalei mici dintre Germania şi Uruguay.
min. 45 – Pauză la Port Elizabeth. După primele 45 de minute (spectaculoase) ale finalei mici a Cupei Mondiale din Africa de Sud, Germania şi Uruguay sunt la egalitate, scor 1-1. 
min. 41 – Ploaia a gonit spectatorii aflaţi în primele rânduri ale tribunelor de pe Nelson Mandela Bay. Pe teren, Luis Suarez a ratat o ocazie uriaşă pentru Uruguay. Atacantul lui Ajax Amsterdam a trimis puţin pe lângă poartă dintr-o poziţie excelentă.
min. 36 – Plouă puternic la Port Elizabeth. Nemţii au încercat să recapete controlul asupra meciului, în timp ce uruguayenii par mulţumiţi cu rezultatul de egalitate. 
min. 29 – Goool Uruguay! Cavani îl învinge pe Butt cu un şut plasat, la colţul lung, după un contraatac superb al sud-americanilor. Atacantul lui Palermo a fost lansat perfect în careul german de Luis Suarez. Meciul este deschis, iar suporterii de pe arena Nelson Mandela Bay suflă cât îi ţin plămânii în vuvuzele.
min. 25 – Forlan şi Cavani trec pe lângă golul egalizator. Încercările ambilor atacanţi uruguayeni au fost blocate însă, în faţa porţii lui Butt, de fundaşii germani Friedrich şi Mertesacker.
min. 20 – Goool Germania! Schweinsteiger şutează puternic de la aproximativ 30 de metri, Muslera respinge în faţă şutul mijlocaşului de la Bayern Munchen, iar revelaţia Germaniei în Africa de Sud, Thomas Muller, înscrie din faţa porţii.
min. 17 – Niciuna dintre cele două echipe nu reuşeşte să depăşească defensiva adversă. Meciul are un ritm bun, cu toate că ocaziile de gol nu au fost prea numeroase la Port Elizabeth.
min. 11 – Ocazie mare de gol şi pentru Germania. Friedrich loveşte bara, după ce a reluat cu capul mingea centrată din corner de Ozil.
min. 8 – Forlan execută o lovitură liberă de la 30 de metri, Cacau, aflat în zid, opreşte mingea cu mâna şi este avertizat de arbitrul Benito Archundia. Din a doua lovitură liberă, atacantul uruguayan a trimis puţin pe lângă poartă – cea mai importantă şansă de gol a debutului finalei mici.
min. 5 – Nemţii sunt mai activi în startul de meci. Lui Cacau i-a fost anulat un gol – pe bună dreptate -, în timp ce Aogo a primit, la fel de meritat, un cartonaş galben pentru un fault dur. Uruguayenii nu par prea entuziaşti în această seară.
min. 1 – A început finala mică a Cupei Mondiale din Africa de Sud. Uruguayenii au avut lovitura de start.
Klose, incert
Pentru sud-americani, jocul constituie un motiv de sărbătoare, accederea între primele patru echipe din lume fiind o realizare pentru jucătorii antrenaţi de Oscar Tabarez.

Pentru nemţi, în schimb, meciul este o corvoadă, eventuala câştigare a medaliei de bronz neputând estompa amărăciunea ratării finalei. "Cupa Mondială s-a încheiat pentru noi după eşecul cu Spania. Acest meci se joacă doar pentru că FIFA cere o ultimă apariţie", a scris ieri cotidianul "Bild".

Atacantul are dureri la spate

Există, totuşi, un neamţ pentru care jocul cu Uruguay are o miză. Este vorba de atacantul Miroslav Klose, care a adunat 14 goluri la turneele finale de Cupă Mondială la care a evoluat (2002, 2006 şi 2010), egalându-l în ierarhia "all-time" pe conaţionalul său Gerd Müller şi apropiindu-se la doar un gol de brazilianul Ronaldo (care a acumulat 15 goluri la cele patru Cupe Mondiale la care a participat – 1994, 1998, 2002 şi 2006).

Klose era cât pe ce să rateze şansa de a-l egala, măcar, pe Ronaldo. Cotidianul "Bild" a anunţat ieri că atacantul german este incert pentru partida cu Uruguay din pricina unor dureri de spate. Echipa medicală a "panzerelor" a făcut eforturi pentru a-l recupera pe Klose, iar Hans Dieter Flick (asistentul selecţionerului Joachim Löw) era pesimist: "Nu ştim dacă Miroslav va fi apt de joc". În condiţiile în care are 32 de ani, e greu de crezut că "Miro" va mai depăşi actualul record la următorul Mondial.

Colac peste pupăză, gripa a dat iama în cantonamentul nemţilor şi i-a pus la pat pe selecţionerul Löw şi pe jucătorii Philipp Lahm şi Lukas Podolski. Harald Stenger, purtătorul de cuvânt al federaţiei germane, asigură că fotbaliştii vor putea evolua în finala mică. E incertă însă prezenţa pe banca tehnică a lui Löw, care, conform jurnaliştilor de la "Bild", are febră de 39 de grade C şi frisoane severe.