Adolescenţii visători, care simt că nu se pot încadra în sistem, sunt eroii acestui film regizat de Nicholas Ray. Jim Stark (James Dean) este tânărul rebel nevoit să se mute într-un oraş nou, acolo unde va da şi de prieteni, şi de duşmani. El este trădat de familia sa, de către profesori, poliţişti şi chiar de cei din aceeaşi generaţie cu el. Astfel, el şi prietenii lui, Judy (Natalie Wood) şi Plato (Sal Mineo), îşi creează o familie bazată nu pe legături de sânge, ci pe concepţii asemănătoare despre viaţă şi încredere reciprocă.

Din cauza felului în care îşi duce viaţa, Jim şi prietenii lui se îndreaptă către acte de delincvenţă juvenilă. Cei trei sunt aduşi laolaltă de moartea absurdă a unui alt prieten.

În ciuda legării unor prietenii, Ray tot trebuie "să îşi demonstreze" valoarea în lupte cu arme albe, dar şi într- o cursă nebunească de maşini, pe vârful unei stânci.

La vremea apariţiei sale, pelicula, una dintre cele mai bune din anii ‘50, a primit trei nominalizări la Oscar.

TCM – 20.00

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/azXL0PNZYjE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>