FILMUL EVZ: Răzbunarea (The Count of Monte Cristo)

FILMUL EVZ: Răzbunarea (The Count of Monte Cristo)

"Contele de Monte Cristo" - ecranizare a unuia dintre cele mai captivante romane ale lui Dumas.

Chipeşul marinar Edmond Dantes (Richard Chamberlain) este un tânăr onest, ale cărui planuri de a se căsători cu frumoasa Mercédès (Kate Nelligan, la debut) sunt năruite când prietenul lui cel mai bun, Fernand (Tony Curtis), îl acuză pe nedrept de trădare. Este arestat şi închis între zidurile castelului If, unde rămâne 20 de ani. Aici se împrieteneşte cu bătrânul abate Faria, de la care dobândeşte cunoştinţe de chimie, matematică, istorie şi învaţă mai multe limbi străine. Înainte să moară, abatele îi mărturiseşte lui Edmond că are o comoară ascunsă pe o insulă numită Monte Cristo şi că, dacă va reuşi vreodată să evadeze, aceasta îi aparţine. Bărbatul reuşeşte să fugă din acea cetate a morţii şi, odată salvat, se îndreaptă spre insulă, unde găseşte o comoară uriaşă.

Cu această enormă avere, îşi pune la cale planul de răzbunare împotriva duşmanilor, cei care l-au trădat. Ajuns în Marsilia, află că Mercédès s-a căsătorit cu Fernand, rivalul său. Acum, după atâţia ani de chin, începe să-şi zdrobească unul câte unul duşmanii. Această ecranizare a fost considerată (până la versiunea din 2002 cu James Caviezel) cea mai reuşită dintre toate, mai ales datorită farmecului de necontestat al actorului din rolul principal, nominalizat la Emmy pentru interpretare.

14.00 - PRIMA TV

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/GA93wreuyNM?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/GA93wreuyNM?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

Ne puteți urmări și pe Google News