Când mai multe femei sunt răpite din zona rurală a Virginiei, singurele indicii ale dispariţiei lor sunt nişte rămăşiţe umane groteşti. În dorinţa de a găsi orice urmă care să-i ducă la faptaş, autorităţile apelează şi la un preot care are viziuni.

Totodată, sunt descoperite informaţii despre un experiment medical secret care e posibil să aibă legătură cu dispariţia femeilor. Fiind un caz paranormal, deşi departamentul care se ocupa de astfel de investigaţii a fost închis, FBI se vede nevoit să-i recheme pe cei mai buni agenţi: Mulder (David Duchovny) şi Scully (Gillian Anderson). Cei doi acceptă să-şi reia munca, pentru că adevărul despre acele crime teribile aşteaptă să fie descoperit.

Mersul pe monociclu

Cu un buget de 30 de milioane de dolari, filmul reuneşte cuplul David Duchovny şi Gillian Anderson. Actriţa a declarat ziarului „New York Times” că, deşi îi era teamă să revină în acest rol, a sperat că o să fie ca mersul pe bicicletă.

Din păcate, nu a fost nici pe departe aşa, simţindu-se mai degrabă ca şi când ar fi mers pe un monociclu. Filmul a fost dedicat agentului Randy Stone, decedat în 2007. El a fost cel care „i-a văzut”, în 1993, în rolurile lui Mulder şi al lui Scully pe David Duchovny, respectiv pe Gillian Anderson.

20.00 – HBO