FILMUL EVZ: În întuneric (Wait until dark)

FILMUL EVZ: În întuneric (Wait until dark)

Acţiunea filmului "Aşteaptă până se întunecă" se desfăşoară în jurul unei femei vulnerabile.

Susy Hendrix (Audrey Hepburn) este o tânără care şi-a pierdut vederea în urma unui accident. Ea încearcă să ducă o viaţă normală şi, cu ajutorul soţului ei, Sam (Efrem Zimbalist Jr.), învaţă pas cu pas cum să se descurce prin casă: cum să aprindă aragazul, să deschidă frigiderul sau să se poată mişca nestingerită prin toate încăperile.

Într-o zi, Sam pleacă într-o călătorie de afaceri şi, în timp ce coboară din avion, o femeie îi întinde o păpuşă şi dispare. El se întoarce acasă, uită total de păpuşă, o lasă în casă şi pleacă la slujbă.

Necunoscuta din aeroport este găsită moartă în apartamentul ei de către Mike (Richard Crenna) şi Carlino (Jack Weston). Harry Rote (Alan Arkin) i-a angajat pe cei doi să găsească păpuşa, aceasta fiind plină cu droguri. Ştiind că jucăria se află în casa familiei Hendrix, gangsterii aşteaptă plecarea soţului la serviciu, convinşi că femeia oarbă este o pradă uşoară.

Pentru rolul ei, Audrey Hepburn a fost nominalizată atât la Globul de Aur, cât şi la Oscar. Deoarece producătorul filmului era soţul ei, Mel Ferrer, Audrey a sperat că această colaborare le poate salva căsnicia. Acest lucru nu s-a întâmplat şi cei doi actori au divorţat un an mai târziu. Marcată de această despărţire, Audrey a refuzat să mai apară în filme, preferând să stea acasă, să-şi crească copiii. Abia în 1976 a acceptat rolul din "Robin şi Marian".

22.00 - TCM <object height="385" width="480"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ogGKBiMX8KU?fs=1&hl=ro_RO" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/ogGKBiMX8KU?fs=1&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="385" width="480"></embed></object>

Ne puteți urmări și pe Google News