FILMUL EVZ: Dragonul Roşu (Red Dragon)

FILMUL EVZ: Dragonul Roşu (Red Dragon)

Filmul este al treilea din seria dedicată celebrului criminal în serie Hannibal Lecter.

Baltimore, 1980. Psihologul legist Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) lucrează cu tânărul agent FBI Will Graham (Edward Norton) la rezolvarea unui caz de canibalism. Aflat în casa lui Lecter, agentul găseşte notiţele care demonstrează că doctorul este implicat direct în aceste crime. Tânărul este atacat violent şi aproape omorât de Lecter, dar reuşeşte să ceară ajutor, iar atacatorul este reţinut şi închis.Afectat de această întâmplare, agentul se retrage din FBI.

După câţiva ani, este rechemat din cauza unui alt criminal în serie, "Zâna Măseluţă" (Ralph Fiennes). Realizând că suspectul are probleme psihice, Graham crede că poate rezolva cazul cu ajutorului doctorului Lecter, aflat după gratii. Nu realizează însă că Hannibal îl ajută cu informaţiile primite de la Will chiar pe "Zâna Măseluţă". La revedere, Hannibal Lecter! Pentru că filmul a fost realizat la zece ani după "Tăcerea mieilor", deşi acţiunea se petrece înainte, Anthony Hopkins a trebuit să slăbească, machiajul a fost făcut în aşa fel încât să-l întinerească, iar pentru prim-planuri i-au fost "scoase" digital ridurile. După premieră, actorul britanic a anunţat că aceasta este ultima sa personificare a maleficului Hannibal Lecter, onorariul pentru acest rol fiind de 20 de milioane de dolari.

23.10 - TVR 1

Ne puteți urmări și pe Google News

<object height="340" width="560"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/wtcZEPEblUQ?fs=1&hl=ro_RO" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/wtcZEPEblUQ?fs=1&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="340" width="560"></embed></object>