FILMUL EVZ: Cabaret în familie (The Birdcage)

FILMUL EVZ: Cabaret în familie (The Birdcage)

O comedie savuroasă, cu o distribuţie de zile mari, remake al unui film franţuzesc din anul 1978.

Val Goldman (Dan Futterman) este un tânăr manierat şi politicos ce urmează să se căsătorească cu Barbara Keeley (Calista Flockhart), fiica senatorului Kevin Keeley (Gene Hackman), recunoscut de presă pentru moralitatea sa integră. Evident, viitorii socri trebuie să se cunoască. Aici e o problemă: Armand (Robin Williams), tatăl lui Val este homosexual şi locuieşte cu iubitul său Albert (Nathan Lane) deasupra clubului gay al cărui proprietar este. Pentru a permite căsătoria, senatorul trebuie convins că tatăl lui Val este un om integru şi este invitat la cină.

Dorind să lase o impresie bună severei familii Keeley, Val îl roagă pe tatăl său să facă puţină "ordine" în casă. Asta înseamnă, de fapt, ascunderea colecţiei de artă a lui Armand, a mobilei, hainelor şi mai ales... ascunderea lui Albert. Venirea viitorilor socri înseamnă începutul unei adevărate comedii a erorilor în care Armand şi Albert încearca să joace rolul unui "cuplu" american cât se poate de obişnuit.

Remake al extraordinarului film "Colivia cu nebune", din anul 1978, cu Ugo Tognazzi şi Michel Serrault în rolurile principale, "Cabaret în familie" a fost nominalizat la Oscar pentru scenografie.

20.15 - NAŢIONAL TV

Ne puteți urmări și pe Google News