Evenimentul Zilei > Actualitate > FILMUL EVZ: A fi sau a nu fi
FILMUL EVZ: A fi sau a nu fi

FILMUL EVZ: A fi sau a nu fi

"Hamlet", nemuritoarea poveste scrisă de Shakeaspeare, e transpusă în New York-ul zilelor noastre.

Hamlet (Ethan Hawke, dreapta) este un tânăr cineast care se luptă să dobândească controlul asupra Denmark Corporation, compania tatălui său decedat.

Claudius (Kyle MacLachlan), unchiul şi actualul tată vitreg al tânărului, a devenit noul director al companiei, reuşind să dobândească controlul total asupra acesteia. Când stafia tatălui său vine şi cere să-l răzbune pentru "uciderea sa mişelească", Hamlet este aruncat într-un iureş al indeciziei, angoasei şi îndoielilor.

Ca să poată duce la capăt sângeroasa misiune, el se preface nebun, provocându-le o mare suferinţă mamei sale, Gertrude (Diane Venora), şi iubitei, Ofelia (Julia Stiles).

Cel mai tânăr Hamlet pe ecran

La 29 de ani, Ethan Hawke, ai cărui idoli sunt Marlon Brando şi Julia Roberts, este cel mai tânăr actor care l-a interpretat pe celebrul erou shakespearian într-un film. În versiunea pentru televiziune, Diane Venora a fost Ofelia.

Actriţa a fost aleasă de regizorul Michael Almereyda datorită "ante cedentelor" pe care le avea pe scena de teatru cu aceeaşi piesă.

Cu un buget estimat la două milioane de dolari, pelicula a fost filmată în New York, multe scene fiind trase în Muzeul Guggenheim.

17.00 – TV 1000