Mircea Diaconu Diaconu, fost parlamentar PNL -actual europarlamentar, este mândru de fiica sa, care lucrează în publicitate pentru Loteria Română, mai ales că, spune politicianul, funcţia sa nu a contat la angajarea fiicei sale la Loteria Romana, companie cu capital integral de stat la care actionar este Ministerul Finantelor, condus din decembrie 2012 pana acum trei luni de colegul său de partid, Daniel Chiţoiu. “Da, fiica mea lucrează acolo (la Loteria Romana, n.r.), nu stiu pe ce poziţie, e la comunicare. E la comunicare, asa stiu. Nu este într-o funcţie de conducere, este în birou, acolo, în biroul de comunicare al Loteriei, printre altele, nu ştiu cum sunt organizaţi”, a declarat Diaconu, contactat de Centrul de Investigatii Media pentru o discutie pe aceasta tema.

“Daca era angajata la biroul meu parlamentar, sau la teatrul unde am fost, atunci puteati sa ma intrebati. Nu, nu, n-are nicio legatura”, a mai spus Diaconu.

Politicianul a de clarat şi că în perioada campaniei sale electorale, fiica sa şi-a luat concediu fără plată. “Am plecat prin tara, timp de 22 de zile, cu masina, iar treaba ei in fiecare zi era sa-mi obtina autorizatii in toate orasele, de la primariile respective, si sa anunte presa cu trei-patru zile inainte”, a declarat Diaconu, precizand

Si in perioada in care a strans semnaturi pentru candidatura independenta a tatalui sau, Ana Diaconu a avut liber de la serviciu.

“Si-a luat si atunci, dar cred ca a avut o saptamana, sau ceva de genul asta, de recuperari. Ceva de genul asta, parca am auzit-o vorbind, dar n-am fost foarte atent, jur”, a spus Diaconu.

“In orice caz, va garantez că a avut grija, ca stim in ce tara traim, a avut grija sa fie totul curat, perfect, fara niciun fel de chestie la mijloc”, a declarat Mircea Diaconu, precizand ca toata campania sa de strangere de semnaturi a fost facuta dupa litera legii, “ca sa fie totul foarte OK”.

Centrul de Investigatii Media a incercat sa afle de la CN “Loteria Romana” ce post ocupa Ana Diaconu si in ce conditii a beneficiat ea de zile libere de la serviciu in ultimele luni, insa sefa biroului de comunicare al institutiei, Cristina Libidov, a refuzat sa dea detalii prin telefon, precizand ca procedurile interne o obliga sa solicite o cerere oficiala de informatii.

De la transmiterea acesteia, undeva in jurul orei 14.00, si pana la publicarea acestei stiri, biroul de comunicare nu a putut raspunde intrebarilor Centrului de Investigatii Media. Raspunsurile vor fi publicate in momentul in care ne vor parveni.

In trecut, conform unor relatari de presa, Ana Diaconu a lucrat ca reporter la postul public de televiziune si apoi ca ofiter de presa al clubului de fotbal Sportul Studentesc.