Cazul a început în 2012, iar Gamal şi Alaa Mubarak, care au respins acuzaţiile care li s-au adus, au fost eliberaţi pe cauţiune în ultimii trei ani.

 “Rugați-vă și mulțumit-i lui Dumnezeu pentru tot. Încarcerarea noastră a fost, din nou, ordonată în dosarul pieței bursiere și voia lui Dumnezeu și adevărul va fi aflat într-o zi cât timp Dumnezeu există. Vă mulțumesc tuturor celor care ne-ați susținut și ați fost lângă noi”, a sscris Alaa Mubarak pe Twitter.

Aceștia sunt închiși în penitenciarul Tora, din Cairo. Alte trei persoane, inclusiv Hassan Heikal, au fost , de asemenea, arestate.

Ei sunt acuzați că au obținut beneficii financiare ilegale în valoare de peste 493 milioane de lire egiptere din vânzarea acțiunilor Băncii Naționale.

Procurorii susțin că inculpații au acceptat să vândă Banca Națională pentru a obține un câștig financiar personal prin implicarea unei companii în Cipru. Fiii lui Mubarak au fost eliberați din închisoare în octombrie 2015, după ce au petrecut mai mult de 43 de luni de închisoare pentru implicarea lor într-un caz cunoscut în mass-media drept cazul „palatelor prezidențiale”.