Evenimentul Zilei > Politica > Fifor ANUNȚĂ anchetă la MApN după scandalul reînhumării în CUTII de CARTON a eroilor căzuţi la Stalingrad
Fifor ANUNȚĂ anchetă la MApN după scandalul reînhumării în CUTII de CARTON a eroilor căzuţi la Stalingrad

Fifor ANUNȚĂ anchetă la MApN după scandalul reînhumării în CUTII de CARTON a eroilor căzuţi la Stalingrad

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunțat că a solicitat Corpului de Control al MApN să facă verificări la Oficiul Național pentru Cultul Eroilor pentru a vedea cum a fost organizată ceremonia de reînhumare a militarilor români în cimitirul Rossoșka din Stalingrad, după ce s-a vehiculat că aceștia au fost înmormântați în cutii de carton.

„Am văzut cum a decurs ceremonia, sunt foarte multe lucruri pe care îmi doresc să le clarific. Tocmai de aceea am dispus Corpului de control să înceapă de îndată o misiune de control la Oficiul Național pentru Cultul Eroilor. Sper ca foarte curând să avem și un raport pe tema aceasta, pe care o să-l facem public, pentru că este normal și corect ca toată lumea să știe ce s-a întâmplat acolo (…) La ceremonie a fost prezent secretarul general al ministerului, dar ceremonia ține de Oficiul Național pentru Cultul Eroilor și tocmai de aceea am dispus controlul acolo”, a declarat Mihai Fifor, referindu-se la modul în care au fost reînhumate într-un cimitir din Rusia osemintele militarilor români căzuți în luptele de la Stalingrad.

Ministrul a precizat că reînhumarea osemintelor a fost gestionată de Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor şi că, în luna mai, a fost realizată o achiziție pentru organizarea ceremoniei.

„Discutând cu secretarul general al Ministerului Apărării, care a participat la ceremonie, și discutând cu colegii mai vechi în minister, am înțeles că este o achiziție care s-a făcut la începutul lunii mai, pentru această ceremonie. Așteptăm raportul Corpului de control și după aceea discutăm detalii. Eu deocamdată vreau să știu cum a fost organizată această ceremonie din partea română, din partea ministerului nostru și, după aceea, luăm și discutăm toate celelalte aspecte, dar deocamdată vreau să știu ce s-a întâmplat în Oficiul pentru Cultul Eroilor", a explicat ministrul Apărării.

Întrebat dacă a discutat și cu partea rusă despre organizarea ceremoniei, Fifor a răspuns: „Deocamdată nu. Întâi facem ordine la noi.”

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: