Evenimentul Zilei > Actualitate > Fiecare român cu durerea lui. STIMATĂ REDACȚIE
Fiecare român cu durerea lui. STIMATĂ REDACȚIE

Fiecare român cu durerea lui. STIMATĂ REDACȚIE

Mă numesc Mihali Dumitru, din orașul Borșa, str. Runcu, nr. 96, județul Maramureș, și, mă adresez dvoastră cu rugămintea să screți la ziar despre mafia și mafioții care au decimat pădurile în ultimii 25 de ani, indivizi care dețin în prezent averi de milioane de euro în timp ce copiii noștri, a celor mulți, n-au nici încălțăminte să meargă la școală sau o haină în spate, nu mai spun că alte luxuri le lipsesc cu desăvârșire.

 Toți cei care au jecmănit codrul din această parte a țării, cum de altfel e peste tot în România, precum și întreprinderile din zonă, cum ar fi cea minieră unde au lucrat peste 10.000 de oameni, cea forestieră și exploatare a lemnului unde au muncit 7000 de oameni, construcțiile unde au au avut o pâine 5-6 mii de muncitori, precum și altele, au ajuns astăzi ca ruinele din Irak și Afganistan de parcă au fost bombardate. Pe lângă milioanele de metri cubi de lemn ce a fost exterminat în masă de către un grup de contrabandiști, în frunte cu organele silvice, inclusiv foști șefi ai Direcției Silvice Maramureș și cei ce sunt în prezent, întreprinderile la care m-am referit au avut utilaje și diverse mașini în valoare de miliarde de lei ce au fost demontate și tăiate cu sudură apoi vândute la fier vechi către diferite grupări de traficanți de mână cu șefii județului, poate fostul șef al Consiliului Județean Maramureș, Mircea Man, poate da relații că nu-i străin de cantitățile de fier vechi, cupru, aluminiu, argint, cantități uriașe ce au fost vândute la fier vechi! De menționat că Statul Român, fost și el comunist, a cheltuit sute de milioane de dolari până a construit Întreprinderea Minieră Baia Borșa, ca după haosul din 1989 să vină călăii neamului românesc și să distrugă munca și locurile de muncă a zeci de mii de oameni care în prezent au ajuns muritori de foame împreună cu familiile lor. Mi-e scârbă de cei pe care-i văd la televizor facânduși campanie electorală cand noi, cei din Borșa, de n-am avea copii și neamuri la muncă în Italia și Spania, ne-ar mânca păduchii de cumplita sărăcie ce s-a abătut peste noi în cele două decenii și jumătate. Copiii noștri sunt sfidați de progeniturile hoților de lemn și fier vechi care se deplasează la școală cu limuzine de sute de mii de euro, iar ai noștri n-au măcar o bicicletă, dar ce vorbim de bicicletă când au ajuns să umble desculți ca țăranii din 1907? Mă întreb de ce mai plătim poliție, jandarmerie, poliție comunitară și alte feluri de funcționari, ca s-o ducem ca în comuna primitivă? O altă gașcă de nemernici au închiriat munți de sute de hectare cu ajutorul unor primari din Borșa, Moisei, Vișeu de Sus, Dragomirești, Săliștea, Bogdan Vodă, pentru care scot de la APIA milioane de euro și omul necăjit nu area bani să-și pună doi dinți, că s-a făcut cât dai pe o vacă, și ne tot cheamă la vot acești măscărici de parcă or mai putea să pună România pe picioare după ce a fost ruinată de găștile de bandiți ce au mutilat economia națională a acestei țări și deopotrivă poporul nostru! Toată speranța noastră a mai rămas în Dumnezeu și Direcția Națională Anticorupție și mă rog lui Dumnezeu să-i țină pe acești oameni și să le dea curajul să pedepsească pe toți asasinii acestei nații.

Am lucrat ca muncitor forestier de la vârsta de 14 ani, o perioadă de 47 de ani, iar acum am o pensie de 580 de lei, la vârsta de 78 de ani. Am crescut 6 copii că atunci alocația a fost cum ar fi acuma 300 de lei pentru un copil, pe când cei de azi au 42 de lei de nu poți lua nici o pereche de papuci dar să mai vorbesc de un trai cât de cât decent. Să ne tot creadă proști cei ce guvernează țara asta, însă ne-a ajuns cuțitul la os și nu se mai poate trăi că și câteva cutii cu tablete te costă la farmacie o avere de parcă ai cumpăra aur, e plin și de așa vânzători de medicamente în Borșa, că pe vremea Dictatorului era o farmacie, acum sunt 8 și toți te bat la cap să-ți facă card de parcă ți-ar vinde diamante și aici e o adevărată mafie, dar cum țara e dusă de râpă n-ai ce comenta, că vorbești la pereți! Pe deasupra nu mai ai ce ieși seara din casă că mișună infractorii și bătăușii pe toate coclaurile iar poliția e ca și inexistentă. Pe cine să mai votezi dacă chiar cei de sus, din guvern și parlament, fac tot felul de excrocherii și abia învinge DNA-ul să-i bage la zdup că au tot felul de ancore și sunt uniți ca leii din junglă.

Vă mulțumesc,

cu deosebită stimă și respect,

Dumitru Mihali

Borșa-Maramureș

Dragi cititori,

Această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dvs. pe adresa: „Evenimentul zilei, bd. Dimitrie Pompeiu nr 6, sect. 2, București”. Cea mai interesantă epistolă -Scrisoarea săptămânii – va fi premiată cu un abonament pe trei luni la EVZ.

Vă rog să treceți și un număr de telefon, pentru a vă putea contacta ușor. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată!

                                                                 Simona Ionescu, redactor șef