Evenimentul Zilei > Actualitate > Ficatul prelevat de Dr. Radu Zamfir de la un tânăr de 29 de ani a ajuns la doi pacienți
Ficatul prelevat de Dr. Radu Zamfir de la un tânăr de 29 de ani a ajuns la doi pacienți

Ficatul prelevat de Dr. Radu Zamfir de la un tânăr de 29 de ani a ajuns la doi pacienți

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a fost efectuată, în acest weekend, a opta prelevare de organe din acest an, de o echipă de medici coordonată de Dr. Radu Zamfir, de la Institutul Clinic Fundeni.

''La acest sfârşit de săptămână, o echipă de medici, coordonată de Dr. Radu Zamfir, a prelevat rinichii şi ficatul de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un bărbat de 29 de ani, din Bistriţa, internat în Secţia Clinică ATI, cu traumatism cranio cerebral sever. Rinichii au fost duşi la Cluj, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal, iar ficatul a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.  La Fundeni, ficatul a fost împărțit pentru doi pacienți de o echipă condusă de Prof. Dr. Irinel Popescu și Conf. Dr. Vladislav Brașoveanu.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: