"Fiara" a fost vânată pe la spate de Stoica

"Fiara" a fost vânată pe la spate de Stoica

Lăcătuş şi-a încheiat ieri al treilea mandat la Steaua după ce a realizat că a fost "lucrat" de manager. În Ghencea se poartă demisiile şi ameninţările.

La o zi după ce Steaua a pierdut categoric meciul cu FC Braşov, scor 0-3, în Ghencea s-a instaurat din nou un haos generalizat. Antrenorul Marius Lăcătuş a decis, ieri-dimineaţă, să-şi depună demisia, astfel că Steaua se află în faţa celei de-a cincea schimbări pe banca tehnică din acest sezon.

Singura certitudine pentru "roş-albaştri" în timpul dictaturii lui Gigi Becali este că dezastrul vine regulat, de cel puţin două ori pe sezon, şi nu mai are nimic surprinzător: antrenorii sunt schimbaţi ca pe ciorapi, jucătorii sunt atacaţi virulent, iar patronul încheie mereu cu promisiunea unor investiţii masive.

În spatele demisiei lui Lăcătuş n-au stat doar vorbele grele aruncate încă din timpul partidei cu "stegarii" de Gigi Becali pe la toate televiziunile. "Fiara" a înţeles că n-a fost o simplă coincidenţă faptul că cei mai slabi oameni de pe teren au fost cei cinci jucători de la Urziceni, plus Burdujan şi Dică, toţi apropiaţi ai managerului Mihai Stoica. Lăcătuş şi-a amintit că gălăţeanul l-a "lucrat" şi când ocupa funcţia de preşedinte al clubului din Ghencea.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Meme" şi joaca de-a demisia

Mihai Stoica a făcut circ la finalul jocului cu braşovenii, aşezându-se şi el, alături de jucători, în genunchi în faţa galeriei, o poziţie în totală contradicţie cu mottoul său în viaţă, de care a făcut atâta tam-tam: "Mai bine mor în picioare, decât să trăiesc o viaţă în genunchi!".

Victor Piţurcă, tehnicianul cu care Steaua a început sezonul, a spus lucrurilor pe nume şi l-a indicat pe Mihai Stoica drept principalul vinovat pentru dezastrul din Ghencea. Piţi a confirmat că Meme a încurajat formarea de "bisericuţe" în vestiar şi l-a catalogat o "lipitoare" care şi-a arogat meritele tuturor antrenorilor cu care a lucrat.

Piţurcă l-a mai acuzat că a făcut orice să-i scoată din echipă pe toţi jucătorii aduşi de el. Situaţia lui Gardoş este cea mai relevantă, tânărul fundaş central fiind sacrificat pentru a i se face loc în echipă lui Galamaz. Acum, când Steaua este în degringoladă, "Meme" a început să se victimizeze şi să se joace de-a demisia. "A vrut să-şi dea demisia de onoare, dar l-am făcut să se răzgândească", a spus Becali.

Valul plecărilor a lovit Steaua în toate compartimentele. Lăcătuş a avut o ultimă urmă de demnitate şi a demisionat împreună cu naşul său, Ioan Naghi, care-i era şi "secund". Stoica a fluturat şi el, de ochii lumii, aceeaşi dorinţă. Edi Iordănescu n-a mai acceptat nici el să continue ca "secund", chiar dacă Becali îl "promovase" interimar, alături de Gabriel Caramarin. De unde avea cel mai stufos staff tehnic, Steaua a rămas dintr-odată cu un singur "interimar".

Cârţu îi desparte?

Primul nume vehiculat a fost cel al lui Sorin Cârţu, bun prieten cu Gigi Becali, dar duşman de moarte al lui Mihai Stoica. "Meme" l-a acuzat că a inventat "autobaza", iar anul trecut l-a desfiinţat pe oltean: "Cârţu a apărut la 55 de ani în fotbalul mare şi ne ia la mişto pe toţi. Bietul cred că are patru retrogradări la activ".

Nici jucătorii nu mai ştiu ce să creadă din acest balamuc. Gigi Becali a intrat în vestiar şi le-a transmis că el va decide totul. Fostul oier a indicat apoi cum trebuie aleşi titularii - "să joace numai cei care cară pianul"- şi a decis ordinea căpitanilor: Bicfalvi (n.r.- căruia patronul se chinuieşte să-i pronunţe numele), Tătăruşanu şi Gardoş. Sorin Cârţu nu poate lucra în Ghencea cu Stoica, care a făcut orice să împiedice venirea sa şi în 2004.

"Şi dacă îmi dă Gigi 50 de milioane pe loc, la Steaua tot nu vin! E foarte greu să faci performanţă la Steaua, nu e problemă de antrenor. Acolo este nevoie de linişte şi de o strategie pe termen lung.", COSMIN OLĂROIU, fost antrenor la Steaua