Fetele obraznice au luat în stăpânire Bookfestul

Fetele obraznice au luat în stăpânire Bookfestul

Cel mai bine vândut volum de la târgul de carte aparţine Tarei Palmer-Tomkinson şi lui Sharon Marshall. „Ghidul fetelor obraznice” (Nemira) a fost achiziţionat de aproximativ 900 de cititori.

Preferinţele publicului român în materie de cărţi par cel puţin exotice, dacă le raportezi la numărul de exemplare achiziţionate la Bookfest: Andrei Oişteanu e mai „prizat” decât Stephanie Meyer şi Dan Brown, în timp ce un volum de Toni Morrison se vinde mai bine decât autobiografia lui Richard Branson.

De la „Amurg” la Nobel

Topul de vânzări al Editurii RAO cuprinde „Codul lui Oreste”, de Oreste Teodorescu (800 de exemplare), şi, la egalitate, fiecare cu 400 de exemplare, „Noua şi scurta viaţă a lui Bree Tanner”, de Stephanie Meyer, şi „Simbolul pierdut”, de Dan Brown.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bestsellerurile Humanitas sunt „Frumoasele străine”, de Mircea Cărtărescu (605 exemplare), „Întâlnire cu un necunoscut”, de Gabriel Liiceanu (490), şi „Leagănul respiraţiei”, de Herta Müller (370). Din colecţia multimedia a editurii, vizitatorii Bookfest au optat pentru „Confesiunile unui cafegiu”, de Gheorghe Florescu, în lectura lui Victor Rebengiuc, şi pentru audiobookurile aniversare „Minima moralia”, de Andrei Pleşu, şi „Despre limită”, de Gabriel Liiceanu, în lectura autorilor.

Cartea lui Kelley Armstrong, „A doua lună plină”, este campioana la vânzări a Editurii Tritonic, cu 535 de exemplare achiziţionate, urmată de „Soţia călătorului în timp”, de Audrey Nieffenegger (372) şi de „The City and The City”, de China Mieville (245).

Droguri, Google şi rock

„Jurnalul unui puşti”, de Jeff Kinney, şi-a găsit 500 de cumpărători la Bookfest. E urmat, în clasamentul vânzărilor de la Editura Art, de „Persepolis”, de Marjane Satrapi (300 exemplare), şi de „Iubire”, de Toni Morrison (270).

În ce priveşte Publica, „Pierderea virginităţii”, autobiografia lui Richard Branson, s-a vândut în peste 200 de exemplare, la egalitate cu „Al Pacino în dialog cu Lawrence Grobel”, de Al Pacino şi Lawrence Grobel (Victoria Books); „Iraţional în mod previzibil”, de Dan Ariely, a strâns 160 de amatori de lectură, iar „Ce-ar face Google”, de Jeff Jarvis, ca şi „AC/DC Maximum rock&roll”, de Arnaud Durieux, şi Murray Engleheart (Victoria Books), peste 100.

Nemira a tras biletul câştigător cu „Ghidul fetelor obraznice”, de Tara Palmer- Tomkinson şi Sharon Marshall, vândut în 909 exemplare şi urmat de „2010: a doua odisee”, de Arthur C. Clarke (873 exemplare) şi de „Cartea cimitirului”, de Neil Gaiman (792). De la Polirom, cel mai bine vândut autor a fost Andrei Oişteanu, cu „Narcotice în cultura română. Istorie, religie, literatură”, volum achiziţionat de 500 de vizitatori ai Bookfest. „De ce m-am întors în România”, coordonată de Sandra Pralong, şi „Patru femei, patru poveşti”, de Aurora Liiceanu, au fost cumpărate de 400 de persoane.

Cu o sută de exemplare mai puţin s-au vândut „Viaţă şi destin”, de Vasili Grossman, şi „Sexus”, de Henry Miller; la Cartea românească, „Medgidia, oraşul de apoi”, de Cristian Teodorescu, a cucerit 200 de cititori. Pe locurile următoare s-au clasat „Ana Maria şi îngerii”, de Radu Aldulescu (150 de exemplare), şi „Apropierea”, de Marin Mălaicu Hondrari (100).

Bestsellerul Editurii Trei l-a constituit titlul „Explozii în Stockholm”, de Liza Marklund (500 de exemplare), iar „Cum să trăim alături de un nevrotic acasă şi la locul de muncă”, de Albert Ellis, s-a vândut în 430 de exemplare.

Schopenhauer încă vinde

All se laudă cu „Vei fi acolo?”, de Guillaume Musso, din care au fost achiziţionate 350 de exemplare, „Marioneta”, de Robert Harris (280), şi „Cartea viitorului”, de Cecelia Ahern (200).

„Fata din Nazaret”, de Petru Popescu, conduce la vânzări la Curtea Veche, dovedindu- se pe placul a 500 de cititori, în timp ce „Colaborarea”, de Morten T. Hansen, şi „Programul de întinerire Real Age”, de Michael F. Roizen, au fost achiziţionate în câte 400 de exemplare.

Cât despre Vellant, topul lor de vânzări include volumele „Soluţia Schopenhauer”, de Irvin Yalom (150 de exemplare), „Doctrina şocului”, de Naomi Klein, (90) şi „Cartea pericolelor pentru băieţi”, de Conn & Hal Iggulden (80).

605 exemplare din „Frumoasele străine”, de Mircea Cărtărescu, au fost vândute la Bookfest