"Sunt 20 de ani de când lucrez la un limbaj personal", spunea Regizorul Rodrigo Garcia. Una dintre cele mai puternice şi inedite voci teatrale europene, Rodrigo Garcia a primit prestigiosul Premiu "Noi Realităţi Teatrale" la Wroclaw, Polonia, premiul fiind acordat pentru a 11-a oară (ceilalţi câştigători au fost Pippo Delbono, Guy Cassiers, Arpad Schilling şi François Tanguy).

Un an mai târziu a fost invitat de Teatrul Naţional din Timişoara să monteze premiera din FNT 2010, acesta fiind prima sa prezenţă în România. Spectacolul "Interzis accesul animalelor" va avea loc marţi, 2 noiembrie, de la ora 18.00, şi miercuri, 3 noiembrie, de la ora 21.00.

Regizorul Radu Alexandru Nica revine în selecţia FNT/Spectacole româneşti de top cu spectacolul "Breaking the waves sau Viaţa binecuvântată a lui Bess". "Înscris într-o tendinţă din teatrul românesc de azi, care a generat mai multe spectacole ce pleacă de la filme celebre, producţia teatrului sibian e impresionantă în primul rând prin energia investită în el de către actorii din distribuţie, în special interpreta rolului principal, Ofelia Popii. Actorii sunt îndemnaţi să interpreteze într-un ritm alert, cu viteza pe care o prinde la vale o maşină fără frâne. De aceea, spectacolul imprimă privitorului o senzaţie de vertij, de precipitare spre un sfârşit pe care îl presimţi a fi tragic", anunţă organizatorii.

"Breaking the waves sau Viaţa binecuvântată a lui Bess" va avea loc sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 19.30, şi duminică, 7 noiembrie, de la ora 19.30.