Evenimentul Zilei > Social > Festivalul de Teatru, în vizită la Operă
Festivalul de Teatru, în vizită la Operă

Festivalul de Teatru, în vizită la Operă

Opera Naţională Bucureşti, partener al Festivalului Naţional de Teatru în desfăşurare în Capitala, găzduieşte două spectacole inedite al ediţiei FNT 2010: premiera spectacolui "Interzis accesul animalelor", scris şi regizat de Rodrigo Garcia, şi "Breaking the Waves sau Viaţa binecuvantată a lui Bess", după scenariul lui Lars von Trier, în regia lui Radu Alexandru Nica.

 "Sunt 20 de ani de când lucrez la un limbaj personal", spunea Regizorul Rodrigo Garcia. Una dintre cele mai puternice şi inedite voci teatrale europene, Rodrigo Garcia a primit prestigiosul Premiu "Noi Realităţi Teatrale" la Wroclaw, Polonia, premiul fiind acordat pentru a 11-a oară (ceilalţi câştigători au fost Pippo Delbono, Guy Cassiers, Arpad Schilling şi François Tanguy).

Un an mai târziu a fost invitat de Teatrul Naţional din Timişoara să monteze premiera din FNT 2010, acesta fiind prima sa prezenţă în România. Spectacolul "Interzis accesul animalelor" va avea loc marţi, 2 noiembrie, de la ora 18.00, şi miercuri, 3 noiembrie, de la ora 21.00.

Regizorul Radu Alexandru Nica revine în selecţia FNT/Spectacole româneşti de top cu spectacolul "Breaking the waves sau Viaţa binecuvântată a lui Bess". "Înscris într-o tendinţă din teatrul românesc de azi, care a generat mai multe spectacole ce pleacă de la filme celebre, producţia teatrului sibian e impresionantă în primul rând prin energia investită în el de către actorii din distribuţie, în special interpreta rolului principal, Ofelia Popii. Actorii sunt îndemnaţi să interpreteze într-un ritm alert, cu viteza pe care o prinde la vale o maşină fără frâne. De aceea, spectacolul imprimă privitorului o senzaţie de vertij, de precipitare spre un sfârşit pe care îl presimţi a fi tragic", anunţă organizatorii.

"Breaking the waves sau Viaţa binecuvântată a lui Bess" va avea loc sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 19.30, şi duminică, 7 noiembrie, de la ora 19.30.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: