Festival studenţesc de scurtmetraje, la Iaşi

Festival studenţesc de scurtmetraje, la Iaşi

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Studenţesc de Film de Scurtmetraj, "FilmStud", debutează în această seară la Iaşi, la Casa de Cultură a Studenţilor.

În competiţie au intrat scurtmetraje şi spoturi publicitare de 30 de secunde la realizarea cărora participanţii şi-au putut dovedi creativitatea în domeniul comercial. Jurizarea va fi făcută duminică seara de scriitorul şi scenaristul Florin Lăzărescu, de Vasile Arhire, directorul TVR Iaşi, şi de Eros Nicolau, director de imagine al Media Pro.

Astăzi, de la ora 20.00, în Sala Gaudeamus a CCS Iaşi va rula un calup de 20 de spoturi publicitare, iar mâine, de la ora 14.00, cinefilii vor putea viziona 20 de scurtmetraje româneşti. Concursul propriu-zis începe duminică, la ora 19.00, iar numele câştigătorilor vor fi aflate după ora 23.30, cel mai mare premiu fiind de 1.500 de lei.

"Festivalul FilmStud promovează tinerii pasionaţi de film, indiferent dacă studiază sau nu arta cinematografică, şi încurajează consumul de scurtmetraje de calitate în rândul studenţilor", au precizat organizatorii. Un bilet la festival costă 5 lei, iar pentru studenţi intrarea este liberă.

Ne puteți urmări și pe Google News