Evenimentul Zilei > International > Fenomenul BIZAR care a ÎNFRICOȘAT lumea: De ce DISPAR afaceriștii chinezi fără urmă, lăsându-și business-urile în paragină
Fenomenul BIZAR care a ÎNFRICOȘAT lumea: De ce DISPAR afaceriștii chinezi fără urmă, lăsându-și business-urile în paragină

Fenomenul BIZAR care a ÎNFRICOȘAT lumea: De ce DISPAR afaceriștii chinezi fără urmă, lăsându-și business-urile în paragină

Tot mai mulți oameni de afaceri chinezi dispar, lăsându-și complet în beznă business-ul și angajații, se arată într-o anchetă efectuată de CNN.

Unul dintre cele mai recente exemple în acest sens este afaceristul Wu Xiaohui, președintele unei companii de top din domeniul asigurărilor. Pmul de afaceri a fost reținut de autoritățile chineze ca parte a unei anchete guvernamentale și nimeni nu știe unde se află acesta în prezent.

Statisticile arată că,de-a lungul anilor, mai mulți șefi de companii sunt reținuți de către autorități, dispărând fără urmă, informează Digi24.ro

Câțiva zeci de directori au dispărut din 2015 până în prezent. Autoritățile nu au dat prea multe explicații în legătură cu acest fenomen. Opinia publică crede că ar fi vorba despre o campanie anti-corupție derulată de președintele Xi Jinping, pe fondul prăbușirii bursei din China din 2015.

La începutul anului  șeful instituției de supraveghere a pieței de valori anunța arestarea unui număr mare de magnați responsabili cu manipularea fluxurilor financiare ale pieții.

Miliardarul Xiao Jianhua, care controlează Tomorow Group, un gigant în zona dezvoltatorilor de proprietăți, a fost ridicat din Hotelul Four Seasons din Hong Kong și dus într-un loc necunoscut din China, scrie Digi24.ro. 

La câteva zile după dispariție, o presupusă declarație aparținând potentului om de afaceri a fost publicată într-un ziar: Jianhua spunea că se recupera „peste mări”. Cinci luni mai târziu, nici o urmă de miliardar.