Evenimentul ZileiActualitateCredeaţi că le-aţi auzit pe toate? O femeie de 102 ani, suspectată de crimă

Credeaţi că le-aţi auzit pe toate? O femeie de 102 ani, suspectată de crimă

Credeaţi că le-aţi auzit pe toate? O femeie de 102 ani, suspectată de crimă
Victima, o femeie de 90 de ani, de la un azil de bătrâni din Aisne, a murit după ce a fost strangulată în propriul pat. Misterul rămâne în cotinuare în azilul de bătrâni de la Chézy-sur-Marne (Aisne, Franţa). O anchetă a fost declanşată, după ce presupusa criminală a fost spitalizată la psihiatrie, declară procurorii.

Victima, o rezidentă de 92 de ani, a fost găsită în patul său fără suflare, cu faţa tumefiată, de către un angajat al stabilimentului. Autopsia ''a concluzionat că decesul a survenit  în urma unei asfixii prin strangulare strangulare şi lovituri suportate la cap'', a declarat procurorul de caz într-un comunicat.

Se efectuează o expertiză psihiatrică

''Ocupanta camerei vecine, în vârstă de 102 ani, a manifestat o mare stare de agitaţie faţă de asistentele medicale cărora le-a declarat că a omorât pe cineva'', a continuat procurorul. Dar, având în vedere''starea sa de surescitare, de confuzie şi de agitaţie, femeia de peste 100 de ani a fost transferată la centrul spitalicesc Château-Thierry, apoi, după examinarea unui expert, va fi probabil internată într-o clinică psihiatrică''.

Ea n-a putut fi audiată de către achetatori dar nici n-a putut fi încă reţinută, a precizat procurorul

O expertiză psihiatrică trebuie să fie realizată ''astfel încât să se determine dacă această femeie este pasibilă unei sancţiuni penale sau este iresponsabilă penal'', a mai spus el, potrivit Le Point. O anchetă a fost deschisă pentru ''omucidere voluntară a unei persoane vulnerabile din cauza stării fizice'' şi este desfăşurată de jandarmeria din Château-Thierry-Nogentel.

 


Accesează: