Evenimentul Zilei > Actualitate > Febra cadourilor în școli: 500 lei pentru educatoare iar directoarea un voucher Ikea/emag
Febra cadourilor în școli: 500 lei pentru educatoare iar directoarea un voucher Ikea/emag

Febra cadourilor în școli: 500 lei pentru educatoare iar directoarea un voucher Ikea/emag

Crăciunul se apropie cu pași repezi atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. În școli și grădinițe deja au început pregătirile pentru acest eveniment. De la serbările școlare la...cadourile pentru educatoare și personalul din grădinițe. 200 lei de persoană pentru un cadou și toată lumea va fi fericită.

Edupedu.ro a intrat în posesia unei conversații pe Whatsapp, între părinții de la o grădiniță din București, trimisă de părinții care sunt nemulțumiți de această practică. Sumele sunt mai mari ca în anul precedent, ajungând până la 200 lei de părinte. Cadourile sunt pentru educatoare și personalul din grădinițe, dar nu sunt uitate nici aistenta sau doamna director. Părintele ”inițiativă” consideră că doamnele ar fi mulțumite dacă ar primi câte 500 de lei, îngrijitoarele câte 300 și pentru dna asistentă și directoare ar fi ok și o atenție sau voucher pe la Ikea/emag. Banii în plic pentru a nu se mai stresa de unde cumpără este o variantă confortabilă pentru părinți, mai ales că mai au și alte probleme cu care să se streseze.

După o primă concluzie suma pe care ar strânge-o prin ”chetă” ar ajunge la 2.000 lei. Pentru că este o ”afacere înfloritoare”, sunt și site-uri specifice care dezbate această ”problemă”, arătând care ar fi ideile de cadouri nepotrivite și ce le-ar recomanda. De exemplu, referitor la plicurile cu bani site-ul madira.ro consideră că ”un astfel de cadou ar putea să îi ofere senzația educatoarei că primește mită pentru a favoriza copilul în anumite activități întreprinse. Nici nu este permis ca educatorii să primească bani de la părinți întrucât în cel mai rău caz ar putea să rămână fără loc de muncă”.

Într-adevăr, Codul de Etică al profesorilor interzicea acceptarea sumelor de bani sau alte bunuri materiale din partea şcolarilor.