FC Vaslui - Dinamo 3-1. "Câinii", puşi cu botul pe labe în Moldova

FC Vaslui - Dinamo 3-1. "Câinii", puşi cu botul pe labe în Moldova

Liderul Dinamo Bucureşti a pierdut în această seară (scor 1-3), în deplasare, cu FC Vaslui, într-un meci din etapa a şasea a Ligii I. Este prima înfrângere a elevilor lui Liviu Ciobotariu din acest sezon.

"Câinii roşii" au deschis scorul, prin Dorel Stoica, şi se părea că pot continua parcursul perfect din primele cinci etape, când au obţinut doar victorii. La doar un minut după golul fostului oltean, Temwanjera a egalat, după un contraatac al gazdelor. Două minute mai târziu, Wesley a stabilit scorul la pauză, învingându-l pe Bălgrădean cu o lovitură de cap. Scorul final a fost stabilit de Sânmărtean, la mijlocul reprizei secunde. Dinamo nu a profitat de paşii greşiţi făcuţi în acest sfârşit de săptămână de Steaua, Rapid şi Universitatea Cluj, însă rămâne lider, cu 15 puncte.

De cealaltă parte, vasluienii sunt în mare revenire de formă, după un start de sezon greoi. Echipa lui Viorel Hizo, poziţia a 10-a înaintea meciului cu Dinamo, a urcat pe locul cinci în clasament, la cinci puncte de lider. FC VASLUI - DINAMO 3-1 Au marcat: Temwanjera (42), Wesley (44), Sânmărtean (71) - Stoica (41) Min. 90 - Final de meci. Dinamo pierde primele puncte în această stagiune, în timp ce vasluienii prind curaj înaintea partidei cu Lazio Roma, din Liga Europa. Min. 88 - Sânmărtean face spectacol. Era cât pe ce să marcheze printr-un lob superb. Min. 80 - Dinamo caută spaţii în defensiva moldovenilor, care s-au grupat în defensivă. FC Vaslui a abandonat atacul, însă fac pressing. Min. 71 - Goool FC Vaslui! Sânmărtean punctează în poarta lui Bălgrădean, iar moldovenii se desprind la două goluri diferenţă. Dinamo e tot mai aproape de prima înfrângere din acest sezon. Min. 70 - Dinamo atacă în valuri, dar golul nu vine. A intrat pe teren şi Ţucudean. Min. 65 - Bară Dinamo! Dănciulescu iroseşte cea mai mare ocazie de gol a reprizei secunde. Atacantul dinamovist a reluat în bară o centrare a lui Rus deviată de Constantin. Min. 60 - Adailton trimite aiurea, dând cu piciorul unei bune şanse de gol. Min. 55 - Cerniauskas respinge o minge grea, din faţa lui Dănciulescu, aflat într-o poziţie foarte bună. Min. 50 - Vasluienii sunt şi în partea a doua mai buni, însă ocaziile nu şi-au făcut încă apariţia la poarta lui Bălgărdean. Min. 46 - A început repriza secundă. Min. 45 - Pauză la Vaslui. Min. 44 - Gooool FC Vaslui! Incredibilă răsturnare de situaţie la Vaslui. Moldovenii trec în avantaj la doar trei minute după ce Dinamo deschisese scorul. Wesley a marcat cu capul, pe lângă Bălgrădean, iar "galben-verzii" exultă. Min. 42 - Goool FC Vaslui! Mike Temwanjera restabileşte egalitatea la doar un minut după ce Stoica deschisese scorul. Atacantul din Zimbabwe l-a învins pe Bălgrădean, după o excelentă pasă a lui Adailton.

Min. 41 - Goool Dinamo! Dorel Stoica deschide scorul. Fostul oltean a şutat în forţă de la marginea careului, fără speranţe pentru Cerniauskas. "Alb-roşii" deschid scorul într-un moment în care Vasluienii dominau. Min. 40 - Adailton şi Sânmărtean ratează două şanse de gol. De fiecare dată, Bălgrădean a avut intervenţii foarte bune. Min. 35 - Vasluienii domină. Dinamo a fost împinsă cu toţi jucătorii în propriul careu. Deocamdată, "câinii roşii" au evitat primirea golului, însă dacă moldovenii vor ataca în continuare cu aceeaşi dăruire, vor deschide scorul. Min. 30 - Cartonaş galben pentru Adailton. Se joacă haotic, posesia schimbându-se foarte des între cele două echipe. Min. 25 - Raul Costin, intrat în locul lui Gerlem, îl întinde pe Bălgrădean, în timp ce la cealaltă poartă, Dănciulescu şutează de două ori, însă niciuna dintre încercările sale nu este răsplătită cu un gol. Meci animat la Vaslui. Min. 20 - Wesley îşi încearcă norocul cu un şut de la 25 de metri, dar mingea trece peste. Luchin a avut o intervenţie bună în faţa porţii, suflându-i mingea lui Milanov, aflat într-o poziţie foarte bună. Min. 15 - Vasluienii sunt la conducerea jocului, însă Dinamo ratează cea mai mare ocazie. Dorel Stoica a executat în forţă o lovitură liberă de la mare distanţă, dar portarul lituanian al gazdelor a respins în corner. Min. 10 - Gazdele au echilibrat jocul. Ocaziile clare de gol întârzie să apară la Vaslui. Cătălin Munteanu a şutat puternic, dar central, pe poarta moldovenilor, iar Cerniauskas a reţinut. Min. 5 - Dinamo începe meciul în ofensivă. Laurenţiu Rus a irosit o bună şansă de gol, centrând aiurea dintr-o poziţie foarte bună. Min. 1 - A început partida de la Vaslui. Stadionul este plin.

Ne puteți urmări și pe Google News

VASLUI: Cerniauskas - Milisavljevici, M. Constantin, Farkas, Milanov - Pavlovici - Adailton, Wesley, Sînmărtean, Gerlem - Temwanjera

Rezerve: Puia, R. Neagu, Zmeu, Y. Bello, Balaur, Buhăescu, R. Costin

Antrenor: Viorel Hizo

DINAMO: Bălgrădean - Luchin, Moţi, Dr. Grigore, Muşat - L. Rus, D. Stoica, Pătraşcu, C. Munteanu - Dănciulescu, M. Niculae

Rezerve: G. Curcă, Diabate, Cazacu, L. Ganea, Bakaj, Ţucudean, Păun Antrenor: Liviu Ciobotariu