Evenimentul Zilei > Actualitate > FC Vaslui a rămas în cărţile calificării
FC Vaslui a rămas în cărţile calificării

FC Vaslui a rămas în cărţile calificării

FC Vaslui a remizat aseară acasă, 0-0, cu OSC Lille şi merge în Franţa să se bată pentru calificarea în grupele Europa League. După meci, spaniolul Lopez Caro, tehnicianul moldovenilor, s-a declarat satisfăcut de jocul echipei sale.

FC Vaslui s-a temut de Lille, cu care a încheiat nedecis, 0-0, prima repriză a "dublei" de calificare în grupele Europa League. Duelul se mută în Franţa, unde, săptămâna viitoare, orice e posibil.
"Echipa s-a luptat"
"A fost o partidă foarte disputată, acest lucru văzându-se în teren. Au fost două reprize total diferite, în prima ei au avut iniţiativa mai mult în joc, iar noi a trebuit să fim concentraţi şi să ieşim pe contraatac.
În repriza a doua, Vasluiul a fost mult mai agresiv şi cu mai multă prezenţă în terenul advers. Echipa s-a luptat şi a dat tot pe teren, însă la finalizare nu a ieşit aşa cum ne-am dorit. Sunt supărat, pentru că efortul mare pe care l-au făcut jucătorii poate ar fi trebuit să aibă o recompensă diferită faţă de ceea ce a fost pe tabela de marcaj.
"Vasluiul trebuie să fie umilă"
Eu rămân cu ce s-a îmbunătăţit la echipă, sunt mulţumit că a mers mult mai bine. Am avut control în apărare şi prezenţă în atac, ceea ce înseamnă că jocul Vasluiului s-a îmbunătăţit la nivel general. Ce mai important este să ne calificăm. Vasluiul trebuie să fie umilă pentru a putea creşte la nivel individual şi colectiv", a spus Lopez Caro.

Adrian Porumboiu (patron FC Vaslui): "Sunt mulţumit de rezultat şi sunt semne bune pentru retur. Lille nu este o echipă care să mă fi impresionat foarte tare, de aceea sunt optimist pentru meciul din Franţa. Păstrăm în continuare şanse de calificare"

Francezii de la OSC Lille consideră că remiza înregistrată la Vaslui nu reprezintă un rezultat rău.
"Un meci nul în deplasare nu este rău"
Antrenorul Rudi Garcia e convins că echipa sa se va impune în retur şi va merge în grupele Europa League.

"A fost un joc echilibrat, fiecare echipă a avut ocazii pe care nu le-a putut concretiza. Un meci nul în deplasare nu este rău şi acum ştiu ce avem de făcut pentru a câştiga acasă.
În prima repriză nu am făcut un joc prea bun, ne-am expus jocului adversarului. În a doua parte, a fost un meci mai bun pentru noi, ne-am impus jocul, chiar dacă pe ocazii FC Vaslui a fost mai bună.
Ştiam că sunt periculoşi la jocul aerian şi ne-am luat măsurile de rigoare. Am venit cu gândul la victorie, pentru că, dacă aţi urmărit meciurile noastre, de fiecare dată am mers pe această idee", a spus Garcia.

Rio Mavuba (căpitan OSC Lille): "A fost un meci un pic complicat, tactic, cu puţine riscuri asumate. E un rezultat bun, cred eu, dar trebuie să rămânem vigilenţi. Au un atacant camerunez foarte bun, au jucat majoritatea mingilor pe el. Trebuie să le acordăm maximă atenţie în meciul retur"