Clubul de fotbal FC Timişoara are o datorie la bugetul statului de peste 5 milioane de lei, după cum a declarat, pentru EVZ,  patronul echipei alb-violete, Marian Iancu. „Este vorba de 50 şi ceva de miliarde de lei vechi (n.r peste 5 milioane de lei ), din care trebuie scazute 12 miliarde, tva”, a declarat, vineri, Marian Iancu.

Potrivit reprezentantului Direcţiei de Finanţe Timiş, sumele provin din impozite către stat neachitate, respectiv impozite pe salarii, TVA şi alte contribuţii sociale către ANAF. Acesta a mai precizat că poprirea a fost impusă în luna martie, ulterior a existat o cerere de exceptare, validă patru luni, iar de ieri aceasta s-a încheiat, astfel că de vineri, 16 iulie, alb-violeţii sunt buni de plată. „Pentru contribuţiile legale neachitate la bugetul statului, în luna februarie s-a luat decizia popririi conturilor FC Timişoara. Conducerea echipei a făcut o cerere de reeşalonare a datoriei, iar în baza acesteia a beneficiat de o suspendare a popririi bancare, timp de patru luni, până pe 15 iulie. Începând de astăzi (n.r. 16 iulie) orice ban intră în contul echipei e redirecţionat spre Finanţe, pentru recuperarea datoriei la bugetul de stat”, a mai explicat Mircea Simeria.

În replică Marian Iancu spune că de cinci ani este aproape hărţuit de autorităţi. Acesta povesteşte şi cum s-a ajuns în această situaţie, şi cum banii datori la stat vor fi achitaţi, până la urmă, neexistând nicio intenţie din partea clubului FC Timişoara de a eluda obligaţiile fiscale.

„De achitat, banii aceştia se vor achita. Problema este că noi, clubul FC Timişoara, avem de încasat peste 3,5 milioane de euro, de la televiziuni (n.r. drepturi de difuzare a meciurilor), din publicitate, etc. Or cei care aveau să ne dea bani au întârziat plăţile, sau nu au plătit. Ideea este că atunci când ne vor plăti, şi noi vom plăti mai departe, impozitele”, a declarat, pentu EVZ, Marian Iancu.