Evenimentul Zilei > Sport > FC Aktobe, perla fotbalului din Kazahstan
FC Aktobe, perla fotbalului din Kazahstan

FC Aktobe, perla fotbalului din Kazahstan

FC Aktobe este adversara Stelei, din cel de-al treilea tur preliminar al Ligii Campionilor, după ce kazahii au trecut de georgienii de la Dinamo Tbilisi, cu scorul de 4-0, la general. Înființat în 1936, clubul a purtat, la început, numele de „Dynamo Aktyubinsk”, iar din 1967 gruparea din Kazahstan a început să evolueze în fotbalul profesionist, luând parte la competițiile Uniunii Sovietice.

Denumirea clubului a fost schimbată abia în 1997. Primul titlu de campioană obținut de Aktobe a venit abia în 2005, însă a mai reușit să repete această performanță de încă patru ori (2007, 2008, 2009 și 2013). Adversara „roș-albaștrilor” beneficiază de un buget considerabil, de aproximativ 15 milioane de euro pe sezon, fiind cotată drept cea mai înstărită grupare din Kazahstan.

Augustin Chiriță, antrenorul secund al formației kazahe Ordabassy, le-a transmis steliștilor că nu au de ce să-și facă prea multe griji în privința acestui joc. „Este o echipă de casă. Din ce am văzut în jocul contra celor din Tbilisi, nu sunt foarte impresionat. Chiar nu văd cum ar putea rata Steaua calificarea. Nu trebuie să își facă mari probleme, Aktobe nu poate să o bată”, a declarat Chiriță.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: