Când nu se ceartă pe mize care ţin exclusive de orgolii politice, consilierii locali ai Devei votează fără să citească prea bine proiectele de hotărâre. Doar astfel se poate explica faptul că prin ultima şedinţă de Consiliu Local a trecut o greşeală care ar fi putut să înghită tot bugetul oraşului pe următorii trei ani.

Din cauza unei erori de redactare şi a neatenţiei consilierilor, din bugetul local s-au alocat aproape 600 de milioane de lei pentru repararea celor 17 trepte din faţa Casei de Cultură a oraşului. În şedinţă, niciunul dintre consilieri şi nici membrii Executivului Primăriei nu au observat că, în loc ca suma înscrisă în proiectul de hotărâre să fie de “579 mii lei”, ea a fost de “579.000 mii lei”, de o mie de ori mai mare.
Ce face o virgulă lipsă
City managerul Devei, Corina Oprişiu, spune că greşeala a constat în faptul că în loc de virgulă s-a pus punct în enunţul sumei iar consilierii au circumstanţe atenuante. „Întâmplarea a avut loc la ultima şedinţă de consiliu, unde am avut ordinea de zi suplimentată cu 42 de puncte, iar proiectul referitor la reabilitarea scărilor s-a numărat printre cele pe care consilierii au apucat să le vadă doar cu 10 minute înaintea începerii şedinţei”.
Corina Oprişiu adaugă că hotărârea de consiliu urmează să fie anulată, cel mai probabil, prin revocarea ei la următoarea şedinţă de consiliu local.