Favoriţii patronului - iertaţi. "Renegaţii" - penalizaţi

Favoriţii patronului - iertaţi. "Renegaţii" - penalizaţi

În tabăra "roş-albaştrilor" nu există o singură măsură pentru cei care calcă strâmb. "Oamenii lui Gigi" scapă ieftin, ceilalţi - dimpotrivă.

Viitorul lui Stefan Nikolici la Steaua, după ultima escapadă cu băutură şi cu femei, rămâne deocamdată în coadă de peşte, chiar dacă joi seară Gigi Becali anunţa că muntenegreanul nu va mai participa nici măcar la antrenamente.

Fostul oier a înmuiat ieri tonul la adresa atacantului care a contribuit decisiv la calificarea "roş-albaştrilor" în primăvara europeană: "Nikolici revine la echipă doar dacă Ilie Stan îl iartă. E posibil să-l ierte, să joace bine şi să-l ţinem şi din vară". Masivul vârf de atac este împrumutat până în vară de la FC Timişoara, iar dacă Steaua îl vrea definitiv, trebuie să mai plătească 800.000 de euro.

Pe Tătăruşanu şi pe Bourceanu i-a iertat după ce l-au jignit pe Duckadam Unul dintre argumentele iniţiale folosite joi seară de Becali pentru posibila îndepărtare din lot a lui Nikolici - "a pătat imaginea clubului" - sună foarte ciudat, fiindcă a fost rostit tocmai de cel mai slobod la gură personaj din fotbalul autohton. Fostul oier a făcut în nenumărate rânduri ţăndări imaginea clubului, a ajuns în toate topurile internaţionale cu patroni cu grave carenţe de comportament, dar acum a vorbit chiar despre acest principiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, lui Becali nu i-a păsat în alte ocazii când alţi fotbalişti au participat la escapade care au pătat, de asemenea, numele celui mai galonat club din România. În ianuarie 2011, după ce Tănase s-a bătut cu nişte interlopi într-o bodegă din Olteniţa, Gigi nu s-a gândit o clipă la renumele echipei: "Foarte bine că s-a bătut, de asta e căpitan". Becali s-a folosit de escapadele fotbaliştilor când cei care au sărit calul au fost jucători de care oricum voia să scape, cum ar fi cazurile brazilienilor Bonfim şi Ricardo sau Szekely. Patronul "roş-albaş­trilor" a fost mult mai maleabil, recent, cu Tătăruşanu şi cu Bourceanu, după ce aceştia au îndrăznit să-l batjocorească pe Helmut Duckadam. "Îmi place Chiajna. Pasează de zici că-i Barcelona"

Gigi Becali i-a găsit deja înlocuitor antrenorului Ilie Stan. Tehnicianul are o misiune aproape imposibilă pentru a continua pe banca tehnică a "roş-albaştrilor": încă trei victorii consecutive în Liga I ca să scape de "ghilotină".

La două zile după ce Laurenţiu Reghecampf, tehnicianul Concordiei Chiajna, s-a autopropus la Steaua, Gigi a venit ieri cu un răspuns care ar trebui să-i dea fiori lui "Iliesta". "Îmi place Chiajna. Pasează de zici că-i Barcelona. Asta înseamnă muncă, muncă, muncă", a lăudat ieri Becali echipa lui "Reghe". ALTĂDATĂ L-A SUSŢINUT

"Nu a călcat strâmb. Este bărbat, bravo lui"

Faptul că Gigi îşi aduce aminte de "imaginea clubului" doar când are chef nu ar trebui să fie o noutate pentru Stefan Nikolici. În decembrie anul trecut, muntenegreanul a fost chemat la secţia de poliţie să dea declaraţii după ce a fost prins într-un bordel. Gigi nu s-a mai "inflamat" că numele Stelei era implicat. "Nu consider că a călcat strâmb. Este bărbat, nu este căsătorit şi face un lucru normal. Se duce la o femeie, nu stă toată noaptea şi apoi se întoarce la fotbal. Bravo lui! Aşa trebuie să facă, să stea o jumătate de oră şi să plece. Mai mult, aş prefera ca şi Mihai Costea să se ducă la bordel, să dea 300-500 de euro, decât să stea cu «Cruduţa» toată noaptea", a spus atunci Becali. I-A FĂCUT ORAR DE SEX

"Tănase să detoneze mai rar «bomba sexy»"

Din lotul actual, Cristi Tănase le-a scos mult mai mulţi peri albi steliştilor prin escapadele nocturne, dar niciodată nu s-a pus problema ca "Dodel" să fie dat afară pentru că a pătat imaginea clubului. Relaţia cu Iulia Tăbăcaru l-a scos din sărite pe Becali, care a numit-o pe fosta prietenă a mijlocaşului "bomba sexy".

"I-am zis să facă nişte sacrificii, dar nu m-a ascultat. Tănase să detoneze mai rar «bomba sexy», că nu se mai repară muşchiul unde a fost rupt şi îi înmoaie genunchii", a tunat Becali în septembrie 2009. Gigi i-a făcut lui "Dodel" program de sex foarte explicit, cu poziţii "permise" şi timp maxim. La fel a procedat recent şi cu Mihai Costea, dar ambii sunt în continuare în lot.