„Există încă o mare tulburare în jurul originilor COVID-19, așa că am vrut să întreb, ești încă încrezător că s-a dezvoltat natural?” a fost întrebat Fauci de Katie Sanders, de la PolitiFact.

„Nu, de fapt. Nu sunt convins de asta, cred că ar trebui să investigăm în continuare ce s-a întâmplat în China până când vom afla în continuare ceea ce s-a întâmplat în măsura posibilităților noastre”.

Cu siguranță, oamenii care l-au investigat spun că probabil a fost apariția dintr-un rezervor de animale care a infectat apoi indivizi, dar ar fi putut fi altceva și trebuie să aflăm acest lucru. Deci, știți, acesta este motivul pentru care am spus Sunt perfect în favoarea oricărei investigații care analizează originea virusului „, a spus el.

Un senator acuză

Senatorul Rand Paul îl întrebase pe Fauci în timpul unei ședințe a Senatului de marți trecută: „Vei spune în fața acestui grup categoric că virusul COVID-19 nu s-ar fi putut produce prin trecere în serie într-un laborator?”.

Fauci nu a exclus în mod explicit o astfel de posibilitate: „Nu am nicio evidență a ceea ce ar fi putut face chinezii și sunt pe deplin în favoarea oricărei alte investigații a ceea ce s-a întâmplat în China”, a spus el. Cu toate acestea, voi repeta din nou, NIH și NIAID categoric nu au finanțat cercetarea care urmează să fie efectuată la Institutul de Virologie Wuhan.

Paul a susținut că finanțarea prin intermediul Institutelor Naționale de Sănătate (NIH) a fost direcționată către controversatul Institut de Virologie Wuhan – laboratorul chinez despre care se crede că a jucat un rol în izbucnirea inițială a COVID-19. Pavel a redus în mod specific câștigul cercetării funcționale – care funcționează pentru a face agenții patogeni mai mortali sau mai ușor de transmisibil. El a pretins că un virolog american a lucrat cu institutul chinez la astfel de cercetări și a spus că a fost finanțat de NIH.

Fauci a declarat la evenimentul de verificare a faptelor că Paul a „combinat … într-un mod aproape iresponsabil” cercetarea colaborativă în Sars-Cov-1, care a apărut în China la începutul anilor 2000, cu oamenii de știință chinezi.

Oficialii administrației Trump și republicanii au susținut că există șanse mari ca COVID-19 să fie rezultatul unei scurgeri de laborator. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat săptămâna trecută că teoria scurgerilor de laborator este „extrem de puțin probabilă”. Chiar și Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, a declarat că evaluarea echipei de cercetare dacă virusul a intrat în populația umană în urma unui incident de laborator nu a fost „suficient de extinsă” și necesită investigații suplimentare.

Și Casa Albă solicită o investigație

Casa Albă nu a spus încă dacă s-au văzut dovezi care să infirme teoria scurgerilor de laborator, dar s-a alăturat cererilor pentru o investigație independentă.

Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a declarat săptămâna aceasta că administrația Biden a transmis atât public, cât și privat, că guvernul chinez nu a fost „transparent de la început”.

În mai 2020, Fauci a respins în mare parte teoria scurgerilor de laborator, scrie foxnews.com.