Cei din PSD susțin că și dacă ar intra în regim de urgență, legea nu ar putea intra în vigoare decât după 18 mai şi nu pe 15, când expiră starea de urgență, scrie RomaniaTV.

„În perioada 15-17 mai vom marca „ZILELE PROSTIEI” Guvernului Orban! Trei zile în care nu se pot aplica restricții pentru prevenirea pandemiei, din cauza unei gafe monumentale a Guvernului PNL!

Au trimis legea stării de alertă prea târziu la Parlament! Cu tot efortul senatorilor și deputaților de a o vota în cel mai scurt timp, din cauza unor termene procedurale obligatorii, legea nu poate intra în vigoare mai devreme de 18 mai!

În lipsa unor REGULI CLARE, va crește riscul de transmitere a coronavirusului. În aceste 3 zile, se poate anula tot efortul colectiv facut timp de două luni! Doar din prostia Guvernului Orban!

Recomandăm cetățenilor să respecte regulile de igienă și distanțare și în aceste 3 zile în care vor lipsi restricțiile legale!”, au scris cei de la PSD pe Facebook.


„Guvernul a adoptat luni un proiect de lege privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a anunţat şeful Cancelariei Guvernului, Ionel Dancă.

Proiectul a fost transmis către Parlament pentru dezbatere şi aprobare în regim de urgenţă.

De asemenea, pe durata stării de alertă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.