Evenimentul Zilei > Actualitate > Fără milă pentru infracțiuni comise în starea de urgență. Măsuri radicale la nivel înalt
Fără milă pentru infracțiuni comise în starea de urgență. Măsuri radicale la nivel înalt

Fără milă pentru infracțiuni comise în starea de urgență. Măsuri radicale la nivel înalt

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a atenţionat că infracţiunile comise în perioada stării de urgenţă sunt sancţionate cu mai multă rapiditate şi cu sporuri de pedeapsă.

„Vreau să îi atenţionez pe toţi că vom aplica legea, că am luat măsuri, inclusiv Guvernul României a modificat acte normative prin care infracţiuni comise în această perioadă de stare de urgenţă sunt pedepsite cu mai multă, să spunem, rapiditate şi cu sporuri de pedeapsă, pentru că toate faptele lor, într-o asemenea stare, sunt considerate ca şi zonă agravantă. Adică lumea încearcă să îşi salveze pielea, acum scuzaţi această metaforă, la nivel mondial, noi în România luăm măsuri care nu sunt nici populare, sunt şi greu de suportat, ne asumăm ca şi guvern aceste decizii, dar cu toţii împreună facem un efort şi cetăţeni şi guvernanţi şi decidenţi şi autorităţi ca să salvăm concetăţenii noştri, să trecem cu bine şi prin această încercare”, a spus Vela, duminică, la Digi 24.

El a menţionat că s-a mărit numărul dispozitivelor de ordine publică. „Nu pot fi cetăţeni care – eu ştiu – se dedau la asemenea fapte infracţionale, zona criminogenă, şi vreau să le dau o veste proastă: am mărit dispozitivele şi am dat ordin ca (…) şi acţiunile de intervenţie pe asemenea zone să fie multiplicate. Vor fi aduşi în faţa procurorului în cel mai scurt timp cei care fac infracţiuni”, a declarat ministrul.

Chestionat privind numărul de spargeri, care a crescut în zona Arad, el a menţionat că la nivel naţional infracţionalitatea a scăzut.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE