Fără firme în pasaj

Fără firme în pasaj

Societăţile comerciale din Pasajul de la Universitate trebuie să elibereze spaţiile până cel târziu luni.

Municipalitatea a început încă de vineri evacuările pentru începerea lucrărilor de modernizare a pasajului. Directorul Administraţiei Străzilor, Claudiu Bălan, a susţinut că firmele nu au fost luate pe nepregătite, ci au fost somate de două ori până ieri. O parte dintre firme au eliberat deja spaţiile, dar municipalitatea ia în calcul şi eventuale conflicte.

„Până luni trebuie să elibereze spaţiul. Dacă până atunci nu se conformează, îi vom evacua cu forţa, dar nu cred că va fi nevoie“, a explicat Gheorghe Udrişte, Şeful Direcţiei Infrastructură şi Servicii Publice. Potrivit acestuia, pe durata lucrărilor, aproape 9 luni, accesul pietonilor nu va fi restricţionat.

Investiţiile pentru modernizarea pasajului se ridică la aproape 4 milioane de euro, „care presupun reabilitarea integrală a infrastructurii, finisaje interioare şi exterioare, pardoseli şi scări rulante, instalaţii de ventilaţie şi supraveghere“. Municipalitatea a câştigat în iulie 2007 litigiul cu firma „Di Apollo“, societatea care obţinuse dreptul de a administra spaţiile din pasaj încă din 1997 şi a redevenit astfel proprietara spaţiului.

Ne puteți urmări și pe Google News