Trofeul acordat câştigătoarei Ligii Europa la fotbal a ajuns ieri la Bucureşti. Voluminoasa Cupă a fost prezentată în cadrul unei ceremonii care a avut loc la tribuna oficială a stadionului "Naţional Arena", care va găzdui marele meci de pe 9 mai (finala). Cristian Săpunaru, jucătorul echipei FC Porto, i-a întins trofeul lui Michel Platini, iar şeful UEFA i l-a dat mai departe, la rândul său, lui Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

La ceremonie au fost prezenţi majoritatea componenţilor "Generaţiei de Aur", dar şi selecţionerul Victor Piţurcă sau fostul mare jucător de tenis român Ilie Năstase.

Michel Platini a avut numai cuvinte de laudă despre "Naţional Arena", precizând că arată "fabulos". Mircea Sandu a făcut un apel neaşteptat la politicieni. "În 2024, sau în 2028, am putea organiza un turneu final al Campionatui European cu 24 de echipe. Acest proiect ar trebui să înceapă acum, iar eu îmi doresc să trăiesc acest moment din tribune", a spus "Naşul", care a fost întâmpinat la stadion de mai mulţi fani ai Universităţii Craiova, care au afişat mai multe mesaje, printre care şi "FRF=Mafia".

Planurile de viitor ale lui Mircea Sandu au reuşit să tulbure o discuţie amicală între Victor Piţurcă şi Gică Hagi. După ce invitaţii şi-au încheiat discursurile, oficialităţile au avut ocazia să se fotografieze cu trofeul din argint masiv. Primul care a avut onoarea a fost primarul Sorin Oprescu.

Miodrag Belodedici, ambasadorul finalei Ligii Europa de la Bucureşti, nu s-a lăsat purtat de avântul şefului FRF: "Cred că, deocamdată, ar trebui să trecem cu bine de meciul de pe 9 mai. Vom vedea apoi ce va fi".

Săpunaru e de părere că un turneu final în România nu este imposibil de organizat. "Ce, suntem în lumea a patra? De ce să nu putem? Avem mai multe stadioane noi. Ar fi bine să vină şi la noi un turneu final, şi în 2035, doar să vină", a spus românul de la FC Porto.

"În 2024 sau 2028, am putea organiza un turneu final  al Europenelor. Îmi doresc să trăiesc acest moment."

MIRCEA SANDU, şeful FRF