Falsificatori de bani, prinşi în flagrant

Falsificatori de bani, prinşi în flagrant

Zece timişoreni suspectaţi că au umplut jumătate de ţară cu bani falşi au fost ridicaţi în această dimineaţă de către mascaţi. Aceştia au plasat pe piaţă bancnote contrafăcute de 100 şi 200 de lei, cumpărând bunuri de larg consum.

Procurorii DIICOT împreună cu poliţiştii de la "Crimă Organizată", sprijiniţi de trupele speciale de intervenţie şi de cei de la SIPI au efectuat astăzi 11 percheziţii pentru a găsit probe împotriva unei reţele de falsificatori de bancnote. Din primele informaţii se pare că aceştia au reuşit plasarea pe piaţă sute de bancnote. Numai noaptea trecută, când 3 dintre suspecţi au fost prinşi în flagrant în judeţul Argeş, au fost descoperite asupra lor o 100 de bancnote false, fiecare în valoare de 200 de lei.

Ancheta DIICOT a scos la iveală că, în primă fază, falsificatorii au făcut cumpărături  în judeţele din vestul ţării, după care şi-au extins raza de acţiune spre sudul ţării. Banii erau plasaţi, în mare parte, în mediul rural, de unde falsificatorii achiziţionau bunuri de valoare mică.

Suspecţii au fost duşi pentru audieri la sediul DIICOT Timişoara.

Ne puteți urmări și pe Google News