Evenimentul Zilei > Actualitate > Fake News. Arafat, un terorist născut în lagăr?! Cine îi pătează imaginea șefului DSU?
Fake News. Arafat, un terorist născut în lagăr?! Cine îi pătează imaginea șefului DSU?

Fake News. Arafat, un terorist născut în lagăr?! Cine îi pătează imaginea șefului DSU?

Raed Arafat, șeful DSU, este din victima unui atac „cibernetic”. Recent, datele sale de pe pagina Wikipedia au fost modificate pentru a-l întruchipa drept un terorist.

Atac suburban la adresa secretarului de stat Raed Arafat. Pagina de Wikipedia a acestuia a fost modificată, duminică dimineață, și conține o serie de informații false și jignitoare la adrea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

Astfel, potrivit modificărilor făcute, Raed Arafat este descris ca fiind un terorist născut în lagărul de concentrare de la Birkenau. Nu este prima oară când secretarul de stat este ținta unui atac public. La mijlocul lunii iulie, Raed Arafat a depus două plângeri la DIICOT, după ce a fost amenințat cu moartea.

Îngrijorător este că această amenințare, care a fost făcută publică pe Facebook, a fost intens distribuită pe rețeaua de socializare.

La mijlocul lunii iuliei, Raed Arafat a depus două plângeri la DIICOT după ce a fost amenințat cu moartea. Șefu DSU a declarat atunci că „păreau serioase” și că „nu se poate permite așa ceva”.

„Au fost două amenințări cu moartea, au fost publice. Este evident că au fost emise de oameni ca să facă rău. O plângere a fost pentru un film postat public, iar alta pentru postarea publică pe care o știe toată lumea. Au mai fost, dar acum chiar au părut serioase.

A trebuit să le depun pentru că nu poți permite așa ceva”, a declarat Arafat, după ce a mers la DIICOT, scrie Antena3.


Corona virus continuă să facă ravagii la nivel global. Nici România nu este scutită de furia virusului chinezesc.
Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 1.226.058 de teste. Dintre acestea 23.451 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.756 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical, iar 9.695 la cerere.

Pe teritoriul României, 4.742 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 4.284 de persoane se află în izolare instituţionalizată. De asemenea, 16.110 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată se află 58 de persoane.