Facultăţi care au luat SPUMA ELEVILOR. S-a intrat cu medii record, iar elevi de 9 au prins loc DOAR LA TAXĂ!

Facultăţi care au luat SPUMA ELEVILOR. S-a intrat cu medii record, iar elevi de 9 au prins loc DOAR LA TAXĂ!

La Administrarea Afacerilor s-a tras linie sub media 9,30 la buget şi sub 9 la taxă. Doar cei cu medii peste 9,60 au intrat la Resurse Umane, în timp ce la Psihologie sunt cei mai mulţi absolvenţi care au intrat cu nota 10, respectiv 13, plus doi olimpici.

Universitatea din Bucureşti a afişat rezultatele la admitere pentru majoritatea facultăţilor. Aşa cum era de aşteptat, cele mai mari medii au fost acolo unde s-a intrat "pe dosar", rezultatele fiind mult mai slabe la facultăţile la care s-au dat examene serioase, precum Fizică sau Jurnalism. La Administrare şi Afaceri, cea mai căutată specializare a fost Administrarea Afacerilor (12 candidaţi pe loc). Cele 95 de locuri la buget au fost ocupate de spuma elevilor, mediile fiind extrem de strânse, la câteva sutimi. Primele două locuri au fost adjudecate de candidaţi de 10, iar ultima notă a fost 9,30. Şi la taxă a fost bătaie mare, ultima medie fiind 9. La Fizică s-a intrat şi cu nota 5 la buget Dintre facultăţile cu profil umanist, la Sociologie, specializarea Resurse Umane, s-a intrat cu cele mai mari note. Primele două locuri au fost ocupate de candidaţi cu 10, iar ultima medie a fost 9,60. Sociologia e urmată de Ştiinţele Politice, unde s-a intrat cu 9,52. O surpriză o reprezintă şi rezultatele de la Psihologie, cu cei mai mulţi absolvenţi de 10 - 13 în total, plus doi olimpici. Deşi concurenţa a fost mai scăzută, candidaţii admişi la Filosofie au avut şi ei medii bune. Primul loc a fost ocupat de o elevă cu media 10, iar ultima notă a fost aproape de 9. În contrast, note mai mici au obţinut aspiranţii la Jurnalism, care au susţinut un examen strict la gramatică şi creativitate. Aici, prima medie a fost 8,53, iar ultima notă - 7.00. La Fizică s-a înregistrat chiar un record negativ, intrându-se şi cu medii puţin peste 5. 9,60 a fost media ultimului candidat la specializarea Resurse Umane din UB. Pe locul următor se clasează Ştiinţele Politice, cu 9.52 Astăzi, examen la Medicină Sunt şi tineri care nu au scăpat încă de febra examenelor de admitere sau care aşteaptă cu sufletul la gură rezultatele. Săptămâna a debutat cu probele scrise de la Drept şi Arhitectură. Ieri, au avut loc şi examenele la Politehnica din Bucureşti, urmând ca, astăzi, viitorii ingineri să afle şi primele rezultatele la admitere. La UPB, cele mai căutate specializări au fost Ingineria Medicală (7 pe loc) şi Automatica (2 pe loc). La Medicină, unde aproape cinci candidaţi se bat pentru un loc, examenele sunt programate astăzi. Vineri, 27 iulie, urmează să se afişeze şi repartizarea candidaţilor la ASE. Aici, cea mai mare concurenţă e la Cibernetică (8 candidaţi pe loc) şi la Relaţii Internaţionale (5 pe loc). CITIŢI ŞI:

  • Cu ce soluţie de avarie vine conducerea Academiei de Poliţie pentru candidaţii care pică la probele sportive
  • Medicina şi Academia de Poliţie revin pe placul tinerilor. AFLĂ de ce se înghesuie spre domenii pline de lipsuri
  • ADMITERE LA FACULTATE. Bătaie pe locuri la Geografie şi Economie, unde se intră pe dosar. Fizica, "Cenuşăreasa" facultăţilor