Evenimentul Zilei > Actualitate > Facebook a fost de acord să furnizeze instanțelor adresa IP a celor care au postat mesaje de ură pe reţeaua de socializare
Facebook a fost de acord să furnizeze instanțelor adresa IP a celor care au postat mesaje de ură pe reţeaua de socializare

Facebook a fost de acord să furnizeze instanțelor adresa IP a celor care au postat mesaje de ură pe reţeaua de socializare

Facebook a anunţat că este de acord să furnizeze instanţelor de judecată adresa de IP (Internet Protocol) a tuturor celor care postează mesaje de ură pe social media.

Declarația Secretarului de Stat, Cédric O, a fost făcută astăzi într-un interviu acordat unei agenţii de presă în care precizează că este o decizie la nivelul Franței din partea rețelei sociale americane. 

"Ei ne-au spus că aveau de gând să trimită adresele de IP pentru conținutul de ură online, care ar  fi fost solicitate de către instanțele de judecată"  Aceasta înseamnă că procesul judiciar se va desfăurat în mod normal. Este foarte important, mai spune Secretarul de Stat,  vor face asta, deocamdată, doar pentru Franța. 

Adresa IP este un număr de identificare al mijloacelor de conectare pe internet. Până acum, când justiția franceză a cerut acest lucru, Facebook a dat adresele IP doar pentru  terorism sau pornografie infantilă. "Pe teme de ură on-line, nu le-au dat până acum", subliniază Cédric O.

Aşadar,  Facebook a decis să fie de acord să colaboreze mai strâns cu justiția franceză în cazurile de comentarii pline ură pe rețeaua socială. Adresele IP, adică numerele de identificare atribuite fiecărui dispozitiv conectat la Internet, pot fi acum comunicate anchetatorilor.  De reţinut, această excepţie va fi doar pentru Franţa  deoarece rețeaua socială a SUA va continua să refuze cererile din alte țări pentru comentarii de tip  "trolls", notează francetvinfo.