„Nu-i lasa pe aceşti porci să te atingă”

Demonstraţia a început după ora 19 pe străzile din apropierea Centrului Barclays, manifestanţii desfăşurând pancarte mari pe care scria : ”F..k poiliţia” şi ”Nu-i lăsaţi pe aceşti porci să ne atingă”. Mulţimea a început să se împrăştie în jurul orei 21. Acţiunea a fost ca un răspuns privind evaziunile fiscale ale NYPD şi din pricina a două represiuni controversate ale poliţiei în staţiile de metrou din Brooklyn în ultimele două săptămâni.

S-a tras în protestari

Într-unul din incidente, un poliţist NYPD a tras cu gloanţe de cauciuc împotriva unor oameni care urlau terorizaţi în staţia de metrou Franklin Avenue. În alt incident, un ofiţer de poliţie a fost prins de o cameră de supraveghere când trânteşte la pământ un băiat de 15 ani aruncându-l sălbatic într-o container de gunoi, în staţia Jay Street-Metro Tech din Downtown Brooklyn.

”Aceste acţiuni au fost picăturile care au umplut paharul, acţiunile care au spart buboiul şi au lăsat puroiul să se împrăştie”, a declarat un protestatar, o femeie de 31 de ani care lucrează în mass-media.

”Este monstruos. Miile mele de dolari din impozite merg către aceste animale? E lipsit de orice logică”.

Un grup de protestatari au înconjurat şi sechestrat un autobuz de linie al MTA şi l-au vandalizat cu autocolante şi grafitti anti-poliţie: „F..k NYPD” şi ”NYPD=KKK (Ku Klux Klan)”, titrează Fos News