„În zilele de 24 şi 25 iunie, CEC va începe să plătească sumele de bani acelor persoane care au acceptat oferta de expropriere. În cazul celorlalte persoane, care s-au adresat justiţiei, banii se vor consemna la CEC până la pronunţarea unor sentinţe definitive şi irevocabile”, a declarat secretarul de stat Eusebiu Pistru.

În ceea ce priveşte sumele necesare exproprierii şi începerii lucrărilor în cazul autostrăzii Arad – Timişoara, Eusebiu Pistru a anunţat că se aşteaptă rectificarea bugetară din luna iulie.

Despăgubiri de 135 de milioane de lei

Noua centură a oraşului face parte din autostrada Nădlac-Arad-Timişoara şi ar trebui să fie gata în aprilie 2011. Centura în regim de autostradă va costa 115 milioane de euro şi va avea 12,2 kilometri. Proiectul de infrastructură cuprinde şi 13 poduri şi 4 noduri rutiere.

Guvernul a alocat 135 milioane lei vor pentru despăgubirea persoanelor fizice şi juridice din Arad care deţin terenuri pe acest traseu. Cele 147 de loturi în cauză se întind pe o suprafaţă de 462.227 metri pătraţi.

Falcă a autorizat drumurile de şantier

Contractul pentru executarea lucrărilor a fost atribuit consorţiul spaniolo – austriac J.V. FCC-Porr, în aprilie 2009. Acesta şi-a inaugurat tot azi, la Arad, birourile din România.

„Am acordat autorizaţia de construcţie pentru drumurile de şantier, care în proporţie de 90 la sută sunt pe traseul autostrăzii, asta pentru că am sesizat o solicitare a constructorului de a lucra rapid”, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, prezent la eveniment. Potrivit edilului-şef, lucrările la centura în regim de autostradă sunt programate să înceapă în toamnă.