PMP va cere anumite lucruri, dar care se pot face doar după vot, a spus Băsescu.

Întrebat dacă are încredere în cabinetul Orban, fostul președinte a spus că: „În prezent calitatea politicienilor a scăzut față de perioada anilor 2000. Putem compara doar cu ultimul guvern. Acesta va fi mai bun, depinde cât de repede se vor acomoda. Viitorul Guvern nu are nici un Andrușcă, nici un Cuc. Nu există pe acolo un Cuc care să rupă acordurile deja făcute”.

În privința programului de guvernare a lui Ludovic Orban, Băsescu nu a avut chiar cele mai bune referințe.

„Este un program învechit, nu este unul modern. Votăm din motive politice. Dacă PMP a contribuit la căderea guvernului Dăncilă, acum trebuie să punem pe cineva ca țara să fie guvernată”, a mai spus fostul președinte la România TV.

Întrebat dacă Pro România va vota până la urma noul guvern, Băsescu s-a arătat sceptic: „Ponta va pierde electoratul de stânga dacă ar valida liberalii. Partidul lui se vrea a fi de o stângă modernă și nu își permite să voteze cu dreapta.

Cât despre faptul că PMP va valida cabinetul Orban fiindcă în PNL sunt fostele oștiri ale PDL-ului pe care l-a condus odinioară, Băsescu a replicat amuzat: „Structurile PDL sunt cele care le dau aripi liberalilor. Acum foștii PDL-iști au devenit toți Brătieni”.