Evenimentul Zilei > Actualitate > Explozie devastatoare într-un bloc din România. Zeci de persoane evacuate UPDATE
Explozie devastatoare într-un bloc din România. Zeci de persoane evacuate UPDATE

Explozie devastatoare într-un bloc din România. Zeci de persoane evacuate UPDATE

Zeci de persoane au fost evacuate, patru dintre ele fiind transportate la spital cu arsuri și răni grave, în urma unei explozii dintr-un bloc de garsoniere din Tulcea. Explozia nu a fost urmată de incendiu.

UPDATE ora 10:40 Locatarii ale căror locuințe au fost distruse în urma exploziei din blocul de garsoniere vor putea primi adăpost prin grija primăriei Tulcea. “Am luat legătura cu responsabilii Centrului Phoenix din Dallas şi, momentan, am identificat acolo 25 de locuri de cazare. Persoanele care nu au rude unde se pot adăposti până când vor putea locui din nou în acel imobil, se pot adresa centrului Phoenix, care îi va primi în regim de urgenţă, până vom identifica şi alte soluţii. Deocamdată gestionam acest caz şi cel mai probabil vom găsi soluţii pentru că toţi cei afectaţi să aibă unde să fie cazaţi”, a declarat viceprimarul municipiului Tulcea, Andaluzia Luca, pentru tulceanoastra.ro

Explozia s-a produs, puțin după ora 6:00, când pompierii ISU Delta Tulcea au fost solicitați să intervină în urma unei explozii care a avut loc într-un bloc de garsoniere de pe strada Constructorilor. Cel puțin 55 de garsoniere au fost afectate, cu uși, ferestre și mobilier distruse. Șase autoturisme aflate în parcarea de jos au fost avariate. Explozia nu a fost urmată de incendiu, informează purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea Florentin Daciu.

     

În urma exploziei, patru locatari au fost răniți, trei bărbați cu vârste de 31, 78, 22 de ani și o femeie, de 18 ani, fiind transportați la Spitalul Județean Tulcea. Doi dintre răniți au suferit arsuri de gradul II și III, altul având o plagă prin tăiere. Bărbatul, de 78 de ani, cu arsuri grave la față, mâini și picioare, a fost transportat la București. Cauza probabilă o reprezintă acumularea de gaze, de la o butelie de aragaz, urmată de explozie. Inspectoratul Teritorial în Construcții Tulcea va verifica dacă rezistența blocului a fost afectată. (Foto ISU Tulcea)