Evenimentul Zilei > Actualitate > EXPICAȚII pentru accidentarea Simonei Halep: „Este ceva ce nu e pus la punct, medical”
EXPICAȚII pentru accidentarea Simonei Halep: „Este ceva ce nu e pus la punct, medical”

EXPICAȚII pentru accidentarea Simonei Halep: „Este ceva ce nu e pus la punct, medical”

Pompiliu Popescu, fost medic al echipei naționale, a explicat că, la jucătoarele de tenis, accidentările sunt mai ușoare decât la fotbaliști.

Pompiliu Popescu, fost medic al echipei naționale de fotbal a României a vorbit despre problemele la genunchi pe care le are Simona Halep. El a explicat că, spre deosebire de fotbaliști, tenismenele se confruntă cu accidentări mai ușoare, dar foarte importantă este recuperarea. Popescu a mai explicat că, în cazul Simonei, problema n-a fost manageriată așa cum trebuie.

„La jucătoarele de tenis, accidentările sunt mai ușoare decât la fotbaliști. Ele țin, în mare măsură, de recuperare. Spre exemplu, Sorana Cîrstea a avut o accidentare și mai gravă decât a Simonei, ruptură de fascie plantară, este ceva rar. Este o problemă la talpa piciorului, care s-a rezolvat. Sunt așa-zise nimicuri pe care specialiștii de lângă ele nu le înțeleg, așa că nu știu cum să le trateze. Ce cred eu că este la Halep? Este ceva care nu e pus la punct, medical. Este ceva neștiut, nemamageriat corespunzător", a spus Popescu pentru „Libertatea”.