Evenimentul Zilei > Actualitate > Carantină și testarea tuturor – Rețeta succesului! Primul oraş din Italia fără coronavirus
Carantină și testarea tuturor – Rețeta succesului! Primul oraş din Italia fără coronavirus

Carantină și testarea tuturor – Rețeta succesului! Primul oraş din Italia fără coronavirus

Oraşul Vo' Euganeo din regiunea Toscana nu a mai raportat niciun caz de contaminare cu noul coronavirus. Totul s-a datorat unui experiment inedit aplicat tuturor locuitorilor.

Experimentul a dat rezultate, iar la această oră nu mai au cazuri înregistrate deoarece s-a impus carantina extrem de severă şi au fost testaţi toţi locuitorii oraşului.

Profesorul de imunologie clinică al Universității din Florența Sergio Romagnani a anunţat că în partea de sus a Regiunii Toscana, în așteptarea unei creșteri puternice a cazurilor de infectare, în baza studiului făcut pe locuitorii din Vo’ Euganeo, s-a constat după ce populaţia a fost supusă unui experiment inedit că nu au mai existat persoane infectate cu noul coronavirus.

„În Vo, am testat toți locuitorii, chiar și cei care erau asimptomatici”

În Vo ‘- subliniază Romagnani – odată cu izolarea subiecților infectați, numărul total de pacienți a scăzut de la 88 la 7 (de cel puțin 10 ori mai puțin) în decurs de 7-10 zile.

Izolarea persoanelor infectate (simptomatice sau non-simptomatice) a putut proteja alte persoane de a se infecta cu virusul ucigaş, iar rata de vindecare la pacienții infectați, dacă au fost izolaţi, a fost în 60% din cazuri egal cu 8 zile (adică, în aceste 8 zile s-au vindecat), notează repubblica.