Evenimentul Zilei > International > Exorcism. Șase copii, uciși și aruncați într-o groapă comună
Exorcism. Șase copii, uciși și aruncați într-o groapă comună

Exorcism. Șase copii, uciși și aruncați într-o groapă comună

Șapte cadavre, majoritatea copii, au fost descoperite într-o groapă comună de către autoritățile din Panama

Poliția s-a deplasat, sâmbătă, într-o localitate amerindiană din vestul Panama, unde șapte cadavre, majoritatea copii, au fost descoperite într-o groapă comună. Copiii au fost uciși de o sectă, în cadrul unor ședințe de exorcism, au anunțat autoritățile.

„Unitățile de poliție se află în drum spre comuna Terron, o regiune muntoasă unde accesul este dificil, aflată la aproximativ 250 km de capitala Ciudad de Panama”, a informat presa locală, citându-l pe șeful poliției din provincia Veraguas (vest), Enrique Martinez.

Forțele de ordine vor asigura securitatea acestei comunități sărace, unde oamenii sunt terorizați, a adăugat Martinez, citat de Journal de Montreal.
Mai multe elicoptere la bordul cărora se aflau polițiști și militari au decolat din Santiago de Veraguas, capitala provinciei Veraguas.

Secta La Nueva Luz de Dios

Potrivit anchetatorilor, în groapa comună au fost găsite cadavrele a șase minori, cu vârste de la un an la 17 ani, dar și cadavrul unei femei însărcinate.
Sinistra descoperire a avut loc în timpul unei operațiuni polițienești în urma căreia au fost eliberate 15 persoane, sechestrate de o sectă, denumită La Nueva Luz de Dios, între care șapte copii și două femei însărcinate.

„Intervenția poliției naționale a permis ca alte 15 persoane să scape cu viață și să nu fie asasinate”, au declarat anchetatorii care au anunțat arestarea a zece membri ai sectei La Nueva Luz de Dios.

Proveniți din comunitatea amerindiană, cei zece suspecți și-au torturat și sacrificat victimele, în cadrul unor ședințe de exorcism.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, unul din suspecți este tatăl femeii însărcinate și bunicul a cinci copii descoperiți în groapa comună.

Domenico Gonzales, un martor al ședințelor de exorcism practicate de secta La Nueva Luz de Dios, care a reușit să scape din sectă, a relatat pentru postul local TVN-2 cum își bătea un bărbat fiul.

„L-au dezbrăcat și au început să-lovească cu Bibliile și cu pumnii. Apoi l-ai strâns de gât și au zbierat: să te lepezi de demonul care zace în tine”, a spus Gonzales.

Același martor a mai declarat că o femeie i-a mărturisit că fiica ei a fost ucisă pentru că „nu-l accepta pe Hristos”.

„Ne aflăm în fața unei situații în care populația este vulnerabilă, fără școală, iar statul este puțin prezent pentru a preveni aceste drame”, a explicat Claire Nevache, politolog.

Potrivit ei, Panama dispune de un „cadru juridic destul de permisiv pentru instalarea de noi culte, fără aproape nici un control”, unde limita este „respectarea moralei creștine” și nu „respectarea drepturilor omului”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: