După ce procurorul de caz a provocat o undă de șoc prin verdictul său, Dan Tudorache, fostul primar de la Sectorul 1, a oferit o declarație scurtă reporterilor EvZ.

Dan Tudorache: „Sper ca procurorul de caz să se întoarcă cu bine din concediu”

„Ce am declarat în urmă cu nouă luni se adeverește. Sigur că sunt satisfăcut că lucrurile au ieșit la iveală în urma anchetei. Am o singură observație. Procurorul care a făcut acum public deznodământul anchetei a avut probabil un motiv întemeiat”, a declarat Dan Tudorache care a continuat cu o declarație șoc.

„Procurorul pleacă mâine în concediu și sper, repet, să se întoarcă cu bine”, a încheiat Tudorache.

Daniel Tudorache a fost, cu puțin timp înainte de verdictul procurorului de caz, în platoul EvZ și a oferit un interviu în care și-a expus planurile pe care și le-a făcut dacă autoritățile susțin că a fost fraudă la alegerile locale de la Sectorul 1. Toate detaliile cazului au fost oferite de Evenimentul Zilei. 

”Instanța invederează că articolul 509 din Codul de Procedură Civilă conferă posibilitatea de a se formula căi extraordinare de atac împotriva hotărârii definitive, în cazul în care se va reține, de instanța penală, (…) existența unor fraude electorale, respectiv existența unor infracțiuni cu privire la modul în care s-au desfășurat alegerile din 27.09.2010, cu privire la modul în care au fost întocmite înscrisurile oficiale care au fost înaintate la prezentul dosar.”, declara pe platoul EvZ TV, Dan Tudorache.

Tudorache, care a recunoscut că până în luna februarie a suspectat că ”ancheta a fost un blat”, în momentul în care a fost acceptată renumărarea voturilor, a început să aibă ”o rază de speranță” că se va afla adevărul despre ce s-a întâmplat la sectorul 1.

Tudorache crede că asupra procurorului s-au făcut presiuni

Ulterior, într-o intervenție televizată, Dan Tudorache a declarat că, în opinia sa, asupra procurorului s-ar fi făcut presiuni pentru a îngropa acest dosar al fraudelor din Sectorul 1. Acesta, crede Tudorache, ar fi motivul pentru care procurorul a ales să declare public faptul că alegerile de la Sectorul 1 au fost fraudate.
El a precizat că nu are cunoștință despre cei ce ar fi putut exercita astfel de presiuni asupra unui procuror, subliniind că aceasta este doar opinia sa.