Parchetul General a anunțat că în dosarul privind alegerile locale din Sectorul 1 București, aflat în instrumentarea Secției pentru infracțiunile din justiție, activitățile dispuse de procurorul de caz prin ordonanța din 5 februarie 2021 nu au fost finalizate, Poliția Capitalei solicitând motivat prelungirea termenului stabilit.

Dan Tudorache a oferit, în exclusivitate pentru EvZ, o primă reacție cutremurătoare. 

Cu toate acestea, procurorul Sorin Iaşinovschi, de la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, rupe tăcerea, declarând în premieră că au fost fraude  alegerile locale din Sectorul 1.

Acesta spune că „intrarea în sala unde se aflau sacii cu voturi trebuia făcută doar în anumite condiții”. Da, la nivelul secțiilor de votare putem spune că este vorba de o fraudă”.

La rândul său, Mihai Drăgan, avocatul fostului primar, Dan Tudorache a declarat că: „Am informații că la anumite secții de votare nu a mai putut fi găsit niciun sac”.

Este clar că procurorul a făcut astfel de afirmatii, în clar, tocmai în scopul de a nu se mai ascunde mizeria sub preș. Mai ales că Iașinovschi a solicitat pensionarea sa.

Secţia pentru procurori a CSM a suspendat în şedinţa din 18 mai cererea de eliberare din funcţie prin pensionare a procurorului Sorin Iașinovschi, de la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Acesta ceruse să se pensioneze, însă cererea sa nu poate fi aprobată pentru că este cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară.

Clotilde Armand singura care știe de numere

Clotilde Armand, candidata USR-PLUS susținută și de PNL la Primăria sectorului 1, a declarat la vremea respectivă, după ce Dan Tudorache (PSD) a anunțat că a câștigat alegerile, că actualul primar „nu știe să numere”.

„Aud că fostul primar al Sectorului 1 nu știe să numere. Nu-i nimic. Îl învățăm noi. Până atunci vă spun doar atât: PSD este istorie în Sectorul 1 și nu-i vine a crede. Oricum, suntem cu ochii pe ei până avem toate datele oficiale.