Evenimentul Zilei > Politica > Exclusiv! Interviu EVZ cu Adrian Năstase. Alegeri locale: „Guvernul va lăsa sânge. Va fi o mare bătălie””
Exclusiv! Interviu EVZ cu Adrian Năstase. Alegeri locale: „Guvernul va lăsa sânge. Va fi o mare bătălie””

Exclusiv! Interviu EVZ cu Adrian Năstase. Alegeri locale: „Guvernul va lăsa sânge. Va fi o mare bătălie””

Adrian Năstase, fost premier al României şi fost preşedinte al Partidului Social Democrat, a explicat de ce țin morțiș liberalii ca alegerile locale să aibă loc în acest an. Adrian Năstase a fost invitatul emisiunii „Întrebări esențiale”, de la EVZ TV, realizată de jurnalistul Dan Marinescu.

Întrebat de jurnalistul Dan Marinescu dacă alegerile locale vor avea loc în această toamnă, Adrian Năstase a spus că există două tipuri de interese contradictorii ale celor de la putere.

„Pe de o parte, ar dori ca aceste alegeri să aibă loc la termen, dar comprimând cumva intervalul de timp între finalul de stare de alertă și alegeri, astfel încât campania să fie cât mai puțin dinamică, cât mai puțin critică față de guvern și astfel guvernul să se realeagă, ca să spun așa, în administrația locală.

Pe de altă parte, sigur că interesul guvernului este ca aceste alegeri să aibă loc în acest an. Probabil că deficitul bugetar pe acest an va ajunge cam la 9%, 3% ar fi costul pandemiei, dar și așa, din punctul meu de vedere, 6% e extrem de mult. Pentru a reveni la 3%, cât este planul de stabilitate de la nivelul UE, va fi nevoie de măsuri de austeritate foarte dure. Iar acestea vor fi luate în bugetul pe anul viitor. În ianuarie, anul viitor, va fi astfel o mare bătălie, iar guvernul va lăsa sânge. În mod evident, PNL ar dori să fie la butoane, dar e conștient că trebuie să ia aceste măsuri, care vor fi impuse de UE, de FMI, și atunci dacă alegerile vor avea loc în primăvara anului viitor, după luarea acestor măsuri, situația va fi dezastruoasă. De aceea, cred că vor face orice efort pentru a ține aceste alegeri în cursul acestui an(…)

Sigur…PSD are o problemă în a legimita conducerea sa, printr-un congres, pentru că semnarea listelor pentru parlamentare va trebui făcută de cineva care o legitimitate dată dintr-un congres”, a declarat Adrian Năstase, pentru noua emisiune EVZ TV, „Întrebări esențiale”.

Fostul lider al PSD a mai punctat că adunarea ar trebui să aibă loc înainte de alegerile locale, dar că acest lucru e complicat. El a adăugat că partidul funcționează oarecum fără o autoritate puternică centrală, care să aibă curajul să spună: „Tu n-ai șanse să câștigi, chiar dacă ești primar!”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: